Trondheims-Ørn – Kolbotn 3-2

17. april 2017

Det ble målrikt i serieåpningen mot Kolbotn, men mål av debutant Cesilie Andreassen og drømmetreff fra Rakel Engesvik sikret seier for Ørn i første serierunde. 

Etter 377 hjemmekamper på 13 ulike stadioner kunne Trondheims-Ørn endelig ønske velkommen til serieåpning mot Kolbotn hjemme på Ørn Arena, og de 360 tilskuerne som møtte opp kunne etter hvert se Trondheims-Ørn sikre sesongens første tre poeng.

Drømmeåpning 

Allerede etter seks minutter åpnet nyervervelsen Cesilie Andreassen målkontoen. Ørn vant ballen ved midtsirkelen, og Marit Clausen fant Elen Sagmo Melhus i bakrom med en praktfull langpasning. 

24-åringen fintet vekk Kolbotns høyreback ved kanten av sekstenmeteren, før hun fant Andreassen like utenfor straffesparkfeltet. Den tidligere Medkila-kapteinen avanserte noen meter før hun plasserte ballen i det lengste hjørnet til Ørn-ledelse. 

- Jeg husker egentlig ikke helt hva som skjedde i forkant av målet, men jeg fikk den på høyrefoten og tenke jeg i alle fall ikke skal skyte med høyre, så jeg måtte få den over på venstre. Så var det bare å lukke øyene og klinke til, sier debutant Andreassen om målet. 

Kun to minutter senere doblet Ørn ledelsen. Oda Fugelsens kom rundt på venstreflanken, og la 45 grader ut til Rakel Engesvik som prøvde lykken med en markkryper. Skuddet til midtbanespilleren var så velplassert at det snek seg under armen til Kolbotn-keeper Aurora Watten Mikalsen, og Ørn gikk opp i en 2-0-ledelse. 

Kolbotn kom tilbake 

Da kampuret passerte en halvtime var nevnte Melhus på farten igjen på høyresiden. Dessverre sto ikke innlegget i stil med forarbeidet, og høyrevingen fant ingen av de ledige Ørn-spillere i feltet, men ballen havnet i stedet i klypene til Kolbotn-keeper Aurora Watten Mikalsen. 

I det påfølgende angrepet skulle Kolbotn ved Juliette Mikaela Kemppi redusere kun sekunder senere etter Ørns kjempesjanse. Venstreback Mali Lilleås Næss så tilsynelatende ut til å ha kontroll, men ballen gikk under knottene til U23-landslagsspilleren og dermed var Kemppi gjennom. Alene med Kristine Nøstmo gjorde Kolbotn-angriperen ingen feil og plasserte ballen sikkert i motsatt nettvegg. 

I etterkant av reduseringen var det Kolbotn som tok tak i kampen, og like før pause kom omsider utlikningen. En lang ball ble spilt i bakrom mot Antonia Pia Anna Göransson. Marit Calusen forsøkte å vinne ballen, og selv om kapteinen så ut til å være på ball i taklingsforsøket, var dommer Marte Sørø aldri i tvil og pekte på krittmerket. Marit Bratberg Lund gikk frem for å ta straffen, og plasserte ballen hardt i nettaket. Med det var lagene like langt og gikk til pause på stillingen 2-2. 

Drømmetreff sikret 3-2-seier 

Etter sidebytte var det Ørn som tok grep om kampen, men ingen av lagene klarte å spille seg til de store sjansene. 

Derfor var det nærmest ut av ingenting tidligere nevnte Engesvik førte Ørn tilbake i ledelsen etter en times spill. 18-åringen tok ned ballen på 25 meter, og fikk drømmetreff da ballen gikk i en perfekt bue over keeper Mikalsen og i lengste kryss. 

- Jeg tok ned ballen som Elen stusset videre, la den til rette og skøyt i mål. Så det var veldig artig, smiler tomålsscoreren. 

Kolbotn klarte aldri å mobilisere en sluttspurt i det som var en sjansefattig andreomgang. Dermed ble alle tre poengene igjen i Trondheim, og Ørn er ubeseiret hjemme på Ørn Arena. 

Jørgen Ryggvik Karlsen

Høydepunkter

Trondheims-Ørn - Kolbotn  3-2 (2-2)

  
Toppserien, 1. runde
Bane:Ørn Arena Lade
Dato:17. april 2017 kl. 1500
Tilskuere:367
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Svanhild SandMarit ClausenSarah SuphellenMali Næss
Rakel EngesvikCesilie AndreassenIngrid Engen
Oda FugelsnesMaria OlsvikElen Melhus
  
Scoringer:Innbyttere:

1-0 Cesilie Andreassen (6)
2-0 Rakel Engesvik (8)
2-1 Juliette Kemppi (32)
2-2 Marit Lund (straffe, 44)
3-2 Rakel Engesvik (58)

Andrea Haugstøyl for Rakel Engesvik fra 66
Hannah Bacon for Maria Olsvik fra 85
Tina Fremo for Oda Fugelsnes fra 90