Sandviken - Trondheims-Ørn

23. april 2017

En overtidsperle fra Cesilie Andreassen gjorde at Trondheims-Ørn fikk med seg ett poeng hjem fra Bergen.

Hjemmelaget fikk en kjempestart på kampen, og tok ledelsen allerede i kampens femte spilleminutt da midtstopper June Hammersland kontant headet inn 1-0 etter en dødball. 32-åringen kom seg fri inne i feltet, tok sats, og stanget ballen inn til venstre for Kristine Nøstmo i Ørn-målet.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Trondheims-Ørn utliknet, for kun fire minutter senere kjempet Maria Olsvik ballen inn i nettet. Fugelsnes mottok en kort corner fra Andreassen som slo ballen inn i feltet, og på bakerste stolpe headet Tina Fremo kula tilbake inn foran mål. Der slet vertene med å få ballen unna, og da Sandviken-keeper Nora Gjøen ga en farlig retur kastet Olsvik seg frem og fikk ballen i mål.

Thomas Dahle trakk frem dødballstyrken til Sandviken da Ørn.no snakket med ham i forkant av helgens kamp, og A-lagets hovedtrener kunne nesten ikke hatt mer rett. Fem minutter etter utlikningen scoret nemlig de helhvite igjen etter en dødball, for da Trondheims-Ørn ikke fikk klarert et hjørnespark ordentlig satt Stine Hovland hodet til og sendte vertene tilbake i ledelsen.

I minuttene som fulgte Sandviken sitt andre mål var det kun marginer og en god Gjøen i Sandviken-målet som hindret ny utlikning fra Trondheims-Ørn. Ingrid Engen hadde nemlig to meget gode skuddforsøk i løpet av en femminuttersperiode, men der det første smalt i stolpen og ut, var det Gjøen som nektet indreløperen scoring da hun var helt oppe i hjørnet og reddet skuddet fra 20 meter.

Det roet seg etterhvert noe i snø-, sludd-, og regnværet på Varden Amfi, og den siste halvdelen av den første omgangen var det Nøstmo som ble satt på den største prøven da Vilde Øyri styrte et innlegg mot mål. Ørn-keeperen var med på notene, og da hun også plukket egen retur slapp Ørn med skrekken.

Sandviken var også laget som skapte de største sjansene innledningsvis i den andre omgangen. For selv om det var Trondheims-Ørn som hadde ballen desidert mest, slet de gule og blå med å skape all verdens med store sjanser den første halvdelen av omgangen. Kristine Nøstmo hang imidlertid godt med på skuddene hjemmelaget fyrte av, og etter hvert som de siste 45 minuttene gikk nærmet Trondheims-Ørn seg en utlikning igjen.

Nora Gjøen så lenge ut til å bli den store Sandviken-helten da hun gang på gang fikk ballen unna, men selv keeperen med tre kamper på Norges A-landslag måtte kapitulere da Andreassen ladet skuddfoten fra 18 meter. Småfrekt prikket midtbaneankeret ballen opp i krysset i keeperhjørnet, og 20-åringen kunne strekke armene i været for årets andre scoring i Ørn-trøya.

Det var det siste som skjedde på Varden Amfi, og Trondheims-Ørn står dermed med fire poeng etter årets to første seriekamper. 

Høydepunkter

Sandviken - Trondheims-Ørn  2-2 (2-1)

  
Toppserien, 2. runde
Bane:Varden Amfi
Dato:23. april 2017 kl. 1300
Tilskuere:120
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Svanhild SandSarah SuphellenMali NæssTina Fremo
Rakel EngesvikCesilie AndreassenIngrid Engen
Oda FugelsnesMaria OlsvikElen Melhus
  
Scoringer:Innbyttere:

1-0 June Hammersland (4)
1-1 Maria Olsvik (9)
2-1 Stine Hovland (15)
2-2 Cesilie Andreassen (90)

Hannah Bacon for Rakel Engesvik fra 60
Andrea Haugstøyl for Maria Olsvik fra 60
Kristin Jørgensen for Oda Fugelsnes fra 86