Trondheims-Ørn - Vålerenga 2-2

6. mai 2017

Cesilie Andreassen og Rakel Engesvik scoret målene for Trondheims-Ørn da det ble uavgjort 2-2 mot Vålerenga.

Lørdagens kamp åpnet jevnt på Ørn Arena Lade. Det bølget frem og tilbake med to angrepsvillige lag, og halvsjansene kom jevnt og trutt. Hjemmelaget lyktes godt i å stå høyt mot hovedstadslaget, og vant flere ganger ballen i gunstige posisjoner. Vålerenga var imidlertid ikke ufarlige, og viste tendenser til gode overganger, særlig med dansken Theresa Nielsen involvert.

Det var imidlertid Trondheims-Ørn som gikk opp i ledelsen. Høyreving Oda Fugelsnes ble felt på sin høyrekant, og Cesilie Andreassen gikk ut for å slå frisparket. Midtbaneankeret siktet mot den nærmeste stolpen, og når Melhus holdt et par VIF-forsvarere unna foran mål, gikk ballen rett i nettet. Andreassen har med det scoret ett mål i de tre første seriekampene, og vist at venstrefoten hennes er meget presis.

De første ti minuttene av den andre omgangen var veldig positive for Ørn. Laget fortsatte å vinne ballen godt inn på gjestene halvdel, og kom til et par gode skuddforsøk ved Engen og Haugstøyl. I Vålerenga-målet gjorde imidlertid Betos en god figur, og hun hadde et par viktige involveringen på en av de mange hjørnesparkene til Trondheims-Ørn. 

Da det nærmeste seg en time spilt, snudde Vålerenga kampen på 72 sekunder. Ved begge scoringene kom de blå-, hvit- og rødkledde fri på sin høyre side og fikk lagt inn foran mål, og ved enden av begge innleggene var det Maren Haugen som var inne i feltet og fikk kjempe ballen i mål. Etter det som var en god Ørn-start på omgangen, ble premissene for kampen snudd på hodet.

Thomas Dahle og co fortsatte å trykke på, og selv om Vålerenga etter sine to mål tidvis hadde mer ro med ballen, måtte Betos i aksjon med jevne mellomrom. Kvarteret før slutt satte Dahle inn Rakel Engesvik, som i årets første hjemmekamp markerte seg med to scoringer. 18-åringen brukte ikke mange minuttene på å på nytt finne nettmaskene på Ørn Arena, for kun et par minutter etter at hun entret banen hadde hun scoret utlikningsmålet. Kristin Jørgensen og Engesvik vant ballen på midten, og hjemmelaget rullet fint ut til Fugelsnes på høyrekant, før ballen endte opp i beina på Engesvik som hadde tatt turen inn i gjestenes sekstenmeter. Fra syv meter bredsidet innbytteren ballen langs bakken og i mål.

Både Ørn og VIF jaget seieren i sluttminuttene, og der det var hjemmelaget som hadde de fleste halvsjansene, var det Kjell Gustad sitt lag som kom til de to største mulighetene. Den første da Nordin etter en dødball fikk ballen forbi Nøstmo men Sarah Suphellen kom seg tilbake og hindret scoring, og den andre da Verdoia kom alene men ble nektet mål etter en god benparade av Nøstmo.

Med det har Trondheims-Ørn fem poeng på årets tre første kamper, og må sies å ha kommet godt i gang i Toppserien 2017. Neste kamp er mot et av lagene som har imponert mest så langt i årets sesong, når kaptein Clausen og co førstkommende lørdag drar til Bergen for å møte Arna-Bjørnar.

Høydepunkter

Trondheims-Ørn - Vålerenga  2-2 (1-0)

  
Toppserien, 3. runde
Bane:Ørn Arena Lade
Dato:6. mai 2017 kl. 1500
Tilskuere:267
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Svanhild SandMarit ClausenSarah SuphellenMali Næss
Andrea HaugstøylCesilie AndreassenIngrid Engen
Oda FugelsnesMaria OlsvikElen Melhus
  
Scoringer:Innbyttere:

1-0 Cesilie Andreassen (25)
1-1 Maren Eithun Hauge (59)
1-2 Maren Eithun Hauge (61)
2-2 Rakel Engesvik (77)

Kristin Jørgensen for Elen Melhus fra 61
Rakel Engesvik for Cesilie Andreassen fra 75
Anya de Courcy for Maria Olsvik fra 88


Se bilder fra kampen HER!