Trondheims-Ørn - Lyn 1-1

11. august 2018

Det ble 1-1 og poengdeling mot Lyn lørdag. Lyn tok tidlig ledelsen på straffe, men Trondheims-Ørn kom tilbake og fikk en fortjent utligning like før slutt ved Maria Olsvik.

Allerede etter tre minutter spilt var Jenny Olsen nære ved å straffe Trondheims-Ørn etter passivt forsvarsspill. En lang ball ble spilt opp mot Olsen i bakrom som vant løpeduellen mot Ina Lundereng Vårhus og skar foran stopperen og taklet både ball og spiller, men dommer Stian Wiggen Hansen lot være å peke på straffemerket.

Deretter fulgte 20 svært sjansefattige minutter som nærmest var å regne som et langt gjesp og stillingskrig før Linn Huseby sendte gjestene i ledelsen.

Lyn i ledelsen
Gjestene fra Oslo fulgte opp med suksessoppskriften som sikret den første farligheten for Ørn: en lang ball mot raske Olsen på topp. Nok en gang vant Lyns angriper løpeduellen, denne gangen mot høyreback Svanhild Sand som ikke klarte å time taklingen riktig og felte Olsen. Denne gangen var heller ikke Wiggen i tvil og pekte på straffemerket.

Linn Huseby skrittet opp og hadde ingen problemer med å sende gjestene i ledelsen da hun sendte ballen til høyre og Nøstmo til venstre - dermed 1-0 til Lyn.

Drøye ti minutter før pause fant Cecilie Andreassen kaptein Julie Adserø med en lang pasning i bakrom, men vinkelen ble for spiss alene med Lyn-målvakt Oda Bogstad og avslutningen strøk stolpen.

Like pause var Lyn nære ved å doble ledelsen. Etter mye klakk og babb inne i Ørns sekstenmeter tok Vilde Hasund ballen ned like utenfor sekstenmeteren og dro av Sand før hun spilte hardt inn rett foran mål, men innlegget gled gjennom feltet.

Vanvittig dobbelmulighet
Etter sidebytte strammet Ørn virkelig opp og tok grep om kampbildet og slapp til få muligheter, men klarte heller ikke å skape de store farlighetene for Lyn offensivt.

Derfor var det ufortjent at man ikke fikk uttelling på dobbelsjansen etter 65 minutter. Etter voldsomt mye frem og tilbake fikk Lyn avverget på streken etter et hjørnespark, men klareringen gikk ikke lenger enn til straffemerket hvor Lundereng Vårhus sto helt alene. Men på utrolig vis klarte ikke den tidligere KIL/Hemne-spilleren å sette ballen i mål og traff heller en Lyn-forsvarer i magen på streken.

Ørn fortsatte å presse på og et kvarter før pause var Elen Melhus nære ved å utligne. Ørn klarte å etablere ettertrykk etter et innkast høyt i banen og et innlegg fra høyre traff Melhus som sto helt alene og upresset på ni meter, men avslutningen gikk rett på Oda Bogstad.

Fortjent utligning for Ørn
Åtte minutter før slutt kom omsider utligningen for Ørn. Innbytter Maria Olsvik hadde løpt fra fri på bakre stole etter et langt innlegg fra høyre og kunne enkelt bredside ballen i mål.

Etter scoringen fortsatte Ørn å presse på etter vinnerscoringen, men Lyn forsvarte seg godt og dermed endte det 1-1 og broderlig deling av poengene.

- Jørgen Ryggvik Karlsen

Trondheims-Ørn – Lyn  1-1 (0-1)

  
Toppserien
Bane:Utleira kunstgress
Dato:11. august 2018 kl. 1600
Tilskuere:163
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Svanhild SandCesilie AndreassenIna VårhusMali Næss
Tina FremoEmilie BragstadRakel Engesvik
Elen MelhusJulie AdserøElin Sørum
  
Scoringer:Innbyttere:
0-1 Linn Huseby (straffe, 26)
1-1 Maria Olsvik (81)
Maria Olsvik for Elin Sørum fra 57
Sara Fornes for Svanhild Sand fra 87