Trondheims-Ørn – Sandviken 1-2

21. august 2018

Sandviken ble noen nummer for store for Trondheims-Ørn, og dermed er cup-eventyret over for i år.

– Det er blytungt. En cupfinale er det største en kan oppleve som kvinnelig fotballspiller i Norge, så der skulle vi gjerne vært, sier Tina Fremo etter det bitre kvartfinaletapet for Sandviken tirsdag kveld og innrømmer at spillerne ble litt tatt av nervene.

– Det er en kamp som betyr utrolig mye og da blir vi litt redd for å gjøre feil og spiller safe, da klarer vi ikke å skape så mye på de.

For etter 90 minutter viste resultattavlen 2-1 til gjestene fra Bergen, og med det er cup-eventyret for cup-laget Ørn over for i år.

Og det startet med ett skremmeskudd allerede etter tolv minutter. Innledningsvis var det en heftig stillingskrig hvor ingen av lagene klarte å spille seg frem til de største mulighetene. Helt til Sandvikens giftige spissduo Araja Njoya og Kennya Cordner viste fine kombinasjoner hvor førstnevnte kom til avslutning, men skuddet gikk like over.

Sand sendte Ørn i ledelsen
Med 1-1 i sjanseprotokollen, vedvarende stillingskrig og en jevn halvspilt førsteomgang sendte Svanhild Sand Trodheims-Ørn i ledelsen. Julie Adserø tok ned en klarering fra Ina Vårhus like utenfor sekstenmeteren før hun avanserte noen meter inn og fant Sand som hadde skjært inn fra sin høyrekant inne i femmeteren. Etter en sprett fikk angriperen som på vakkert vis fikk lobbet over Gjøret til 1-0.

Men det skulle ikke gå mange sekunder før Kristine Nøstmo måtte hente utligningen fra nettet. Et frispark fra venstre var godt slått, og inne i feltet raget Amanda Perez høyest og styrte ballen utagbart i vinkelen til utligning.

– Vi kommer til noen muligheter, men vi klarer ikke å omgjøre det til gode nok målsjanser, ellers mangler vi prikken over i`en. Vi slipper inn for billige mål, og etter 2-1 blir vi jagende resten av omgangen og det preger oss når vi blir litt oppjaget, sier hovedtrener Geir Arne Kristiansen som måtte se laget sitt slite med å skape de helt store sjansene.

Likevel kunne man vært heldig fem minutter før pause da Cecilie Anderassen slo et godt frispark midt fra Sandvikens banehalvdel mot bakre stolpe, men Nora Neset Gjøen fikk noen fingertupper på ballen og dyttet den ut til hjørnespark.

Komplett snuoperasjon
Fem minutter etter sidebytte var det heller Sandviken som var heldige da Kennya Cordner fullførte snuoperasjonen for gjenstene. 29-åringen ble spilt alene med Nøstmo i Ørn-buret og gjorde ingen feil da hun iskaldt plasserte ballen nede i venstre hjørne til 1-2.

Ørn slet med å skape de store farlighetene for Sandviken, og kvarteret ut i andre omgang var Ajara Njoyra nære ved å punkterer kampen. Angriperen som var en konstant trussel snappet opp et slapt tilbakespill foran føttene på Nøstmo og satte snuten mot mål. Men Nøstmo reddet seg mesterlig inn igjen og fikk skuddet til Njoya rett i ansiktet i det som kunne vært et tidlig game-set-match.

Like etterpå var Adserø svært nede ved å føre likhet i regnskapet etter et vakkert angrep på høyresiden. Nå var rollene var snudd etter 1-0 scoringen snudd, for det var Sand som fant spisskollega Adserø alene og umarkert på krittmerket, men en Sandviken-forsvarer fikk akkurat kommet til unnsetning og blokkert forsøket.

Ørn klarte å etablere en voldsom sluttspurt i sluttminuttene, men utligningen kom aldri og dermed ble det 1-2 tap. Nå ser Fremo frem til det som blir en alternativ cupfinale.

– Nå får vi heller glede oss til nye kamper i høst og flytte tilbake på Lade og kan se på det som en cupfinale mot Vålerenga, smiler Fremo.

- Jørgen Ryggvik Karlsen

Trondheims-Ørn – Sandviken  1-2 (1-1)

  
Cupen, kvartfinale
Bane:Utleira kunstgress
Dato:21. august 2018 kl. 1800
Tilskuere:178
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Maria OlsvikMalin SundeIna VårhusMali Næss
Rakel EngesvikCesilie AndreassenEmilie Bragstad
Svanhild SandJulie AdserøElin Sørum
  
Scoringer:Innbyttere:
1-0 Svanhild Sand (23)
1-1 Amanda Araceli Perez (24)
1-2 Kennya Kinner Esther Cordner (50)
Elen Melhus for Elin Sørum fra 56
Tina Fremo for Emilie Bragstad fra 64
Emilie Joramo for Ina Vårhus fra 73