Bacon klar for Ørn
01.03.2017

Hannah Bacon kommer fra Sydney FC og har signert en treårskontrakt med Trondheims-Ørn.

Hannah Bacon (18) skrev nylig under en treårskontrakt med Trondheims-Ørn, men har allerede trent med klubben siden nyttår og ser frem til å spille i den blågule drakten. 

- Jeg er veldig spent og takknemlig for at jeg får spille fotball for Ørn, for jeg vet ikke hva jeg ellers skulle ha gjort ved siden av studiene, forteller Bacon til Ørn.no, og sier videre at hun har fått et godt førsteinntrykk av klubben i løpet av de månedene hun har vært i Trondheim.

- Jeg er veldig imponert. Alle jentene er så vennlige og profesjonelle, og det virker som en veldig bra klubb med et godt miljø, smiler hun.

Bacon kommer fra Sydney FC og har til tross for sin unge alder representert Australias U20-landslag ved fem anledninger. Hun begynte tidlig å spille organisert fotball og ble tidlig hentet til kretslaget, og derifra har hun gått gradene i det Australske systemet for å nå toppen. 

- Da jeg var yngre spilte jeg i den lokale ligaen, før jeg spilte for kretslaget. Deretter ble jeg hentet til New South Wales State Institutional Program hvor jeg spilte i tre år og representerte laget internasjonalt, sier Bacon som ble for gammel for kretslaget da hun fylte 15 år og returnerte derfor til å spille Representativ Football for Syndey University. 


Foto: Jørgen Ryggvik Karlsen

Der tok hun ytterligere skritt, og de to siste sesongene spilte hun sommersesongen for Sydney FC, hvor hun hadde et stort utbytte av oppholdet.

- Jeg var ung på laget så jeg spilte ikke så mange kamper, men jeg fikk en god opplevelse og mye erfaring. 

- Rolig og selvsikker med ballen

Selv beskriver hun seg som rolig og selvsikker med ballen og entusiastisk på banen, men trenger noe tid til å tilvenne seg den nye fotballhverdagen, ettersom den står i sterk kontrast til hvordan man spiller i Australia. 

- Det er veldig annerledes i den grad tempoet er høyere og man er mer direkte. I Australia er det så varmt at man ikke kan løpe like mye som man gjør her. Hjemme kunne man skru ned tempoet litt innimellom, men her går man alltid fremover og forsøker å score og er veldig direkte, noe jeg liker.

Assistentrener Ole Jørgen Skjervø er fornøyd med at midtbanetalentet har signert for Ørn, og mener 18-åringen har taklet overgangen fra W-league i Australia til Toppserien i Norge godt. 

- Hun har taklet overgangen veldig bra. Vi snakker om en ung jente på 18 år som flytter fra den andre siden av jorda, og har bare kjæresten som hun kjenner i utgangspunktet. Her er det et annet klima og en annen døgnrytme som man må tilpasse seg, men Hannah har trent godt og fått en god start, sier Skjervø og beskriver henne slik:

- Hannah er en veldig positiv og spennende jente. Hun er god med ball, og har vært god på trening, så det blir spennende å se henne i treningskamper fremover.

Vi ønsker Hannah velkommen til Trondheims-Ørn!

Jørgen Ryggvik Karlsen