Engen før EM-kvalikken
31.03.2017

Både Ingrid Engen, Sarah Suphellen og Svanhild Sand var med i 18-kvinnerstroppen til J19-landslagstrener Nils Lexerød til siste del av EM-kvalifiseringen.

5.-10. april samles J19-landslaget til EM-kvalifiseringen hvor det blir avgjort hvem som får delta i sommerens EM-sluttspill i Nord-Irland. Etter flere målrike kamper i første del av kvalifiseringen i fjor høst sikret Norge en andreplass i gruppen, hvilket ga plass i eliterunden som spilles i Fredrikstad og Sarpsborg neste uke.

Der er Trondheims-Ørn godt representert med hele tre spillere, deriblant Ingrid Engen. Hun er kaptein for J19-landslaget, noe som er en oppgave hun trives godt med.

- Det er kjempeartig og en stor ære å få være det. Det er klart jeg liker å ta ansvar og da det er veldig morsomt å gjøre det på den arenaen.

Midtbanespilleren er imidlertid klar på at det ikke blir noen «walkover» i møtene med Sverige, Serbia og Italia for å sikre EM-billetten.

- Forventningene er at vi klarer å gå videre, og for at det skal skje må vi helst vinne tre kamper. Men jeg tror det er en veldig tett og jevn gruppe hvor alle kampene blir tette, så det går litt på kulturen i gruppen og å kunne klare å avgjøre kampene, sier hun.

Vinterens treningskamper har heller ikke gitt de resultatene landslaget ønsket, og på fire kamper er det blitt tre tap og en seier. Til tross for disse resultatene har Engen stor tro på at laget klarer å kvalifisere seg.

- I tidligere kvalifiseringer har vi gått videre til EM-sluttspill to av to ganger - i alle fall når jeg har vært med. Kampene i vinter har kanskje ikke gått som vi håpte på forhånd, men jeg føler vi er et sterkt lag og at vi kan gå videre.

- Det gjelder å være effektiv
Ved siden av fotball for Trondheims-Ørn studerer Engen, og med to treningsopphold med aldersbestemt landslag i tillegg til treningsleir med Trondheims-Ørn i vinter har det blitt en god del fravær fra skolebenken.

- Det merkes veldig godt, og nå som jeg går det siste året på videregående merker man at det blir mindre tid på skole. Da gjelder det å være effektiv og fokus på det man skal gjøre, enten man er skolen eller på trening.

- Helt optimalt er det vel kanskje ikke?

- Nei, det er ikke helt optimalt, men det fungerer fint, avslutter J19-kapteinen overbevisende.

Kampprogram
5. april Norge – Sverige kl 18.30,Sarpsborg Stadion
7. april Norge – Serbia kl 18.30, Fredrikstad Stadion
10. aprilNorge – Italia kl 16.00, Sarpsborg Stadion

Jørgen Ryggvik Karlsen