Serieåpning: Ørn - Kolbotn
08.04.2017

Mandag 17. april sparker Trondheims-Ørn i gang årets sesong på Ørn Arena Lade.

Hovedtrener Thomas Dahle er tydelig entusiastisk når han utbryter

- Vi gleder oss enormt til serieåpningen på Lade!

Etter nok en lang vinter er det omsider klart for seriestart i Toppserien 2017. Trondheims-Ørn har flyttet hjem til egen bane, og tar i den første serierunden imot Kolbotn på Ørn Arena Lade. Med seier mot Grand Bodø og Vålerenga, og uavgjort mot Medkila, Sandviken og Arna-Bjørnar, er Dahle og co er ubeseiret i vinterens treningskamper mot Toppserie-motstand, på tross av at laget mistet sine to største profiler etter fjorårsesongen.

- Det flere som ønsker å vise seg frem og vil kjempe seg til en plass i startelleveren etter at Guro Reiten og Lisa-Marie Utland dro, forteller Dahle. - Vi har en spennende, bred, og ung tropp, med stor konkurranse på flere plasser, hvilket vi er veldig fornøyde med å ha!

- Hva tenker du om serieåpningen?

- Det er alltid spennende å komme i gang etter en lang vinter med mange treninger og treningskamper, sier hovedtreneren etter å ha tenkt seg litt om. - Som sagt gleder vi oss, og det er vi opptatt av. Vi skal glede oss til hver kamp, uansett motstander!

Hovedtreneren forteller videre at troppen er mer eller mindre skadefri. Dahle kan velge fritt fra spillerstallen, bortsett fra Rikke Storrø som er under opptrening etter et langt skadeavbrekk.

Vinterens treningskamper mot divisjonskollegaer har endt med tre tap og én seier for Kolbotn. Hovedtrener Cecilie Berg Hansen og co har imidlertid utelukkende møtt lag som endte på øvre halvdel i fjorårets sesong, og har således trent mot sterkere motstand enn det Ørn har gjort. LSK, Stabæk og Sandviken ble for sterke, mens Kolbotn tok en imponerende 4-2-seier over Røa i slutten av februar.

Oppdatering 9/4: Kolbotn tapte i dag 0-2 for et velspillende VIF i Vallhall.

- Kolbotn blir en tøff start, sier Dahle - Det er flere nye fjes der også, og vi vet at de er et hardtarbeidende lag. Til tider er de veldig direkte i spillestilen, og de er gode på dødball også. Derfor blir det viktig at vi er "på" hele kampen, analyserer treneren.

Det tilsvarende oppgjøret i fjor ble spilt i den siste serierunden. Kolbotn jaget bronse, men var avhengige av at Stabæk skulle tape for Avaldsnes for at seier skulle gi medalje. Ørn hadde med tre poeng mulighet til å kapre sjetteplassen dersom Sandviken tapte borte for et LSK-lag som måtte vinne for å være trygge på gull. Da Guro Reiten sendte Trondheims-Ørn i ledelsen syv minutter før full tid, Sandviken lå under 0-4 for LSK, og Avaldsnes-Stabæk sto 1-1, var det nok flere som håpet at topp seks var i boks og at luften skulle gå ut av Kolbotn. Gjestene fra Oppegård svarte imidlertid umiddelbart, for allerede i det første angrepet etter avspark skaffet de hvite og blå et hjørnespark som Camilla Huseby sendte i mål.

Ranheim Arena var i det hele tatt en god stadion for Kolbotn. Trondheims-Ørn tok nemlig poeng kun i det nevnte uavgjortoppgjøret på de seks kampene lagene spilte der. Forrige hjemmeseier mot fjorårets nummer fire kom sist gang lagene ikke spilte på Ranheim, for på Dalgård Arena i 2010 vant de gule og blå 1-0. Kan kanskje et stadionbytte være det som trengs for at Trondheims-Ørn igjen skal slå Kolbotn på trøndersk jord?

- Profesjonalitet, lojalitet og tilstedeværelse er fokusområder vi jobber med i klubben, og vi er opptatt av å utvikle en god garderobekultur, treningskultur og ikke minst vinnerkultur - og det skal vi vise frem på Ørn Arena, avslutter Dahle.

Ta turen til Ørn Arena andre påskedag og vær med på Trondheims-Ørn sin første hjemmekamp på sin nye hjemmebane!