Før kampen: Ørn - Kolbotn
16.04.2017

Andre påskedag sparkes Toppserien i gang når Kolbotn gjester Ørn Arena Lade.

Når Kolbotn står på motsatt banehalvdel mandag kan man omsider se tilbake på en lang og innholdsrik sesongoppkjøring. Hovedtrener Thomas Dahle har aldri tidligere tatt del i en Ørn-oppkjøring med tilsvarende antall treningskamper mot Toppserie-motstand.

- Vi har hatt en god sesongoppkjøring hvor vi har fått trent godt, og økt treningsmengden og kvaliteten. Vi har spilt mange treningskamper mot både gutte- og damelag. Jeg har ikke vært med som trener i Ørn hvor man har spilt så mange treningskamper mot Toppserie-motstand slik vi har hatt i år, sier Dahle entusiastisk.

Også kaptein Marit Clausen tror laget er klare for sesongstart.

- Sesongoppkjøringen har vært lang og tung, men vi har fått trent veldig godt og spilt mange kamper, så jeg tror vi er godt forbedret til seriestart.

Forventer jevn kamp

Til tross for at vi byr på serieåpning på vår nye hjemmebane, Ørn Arena Lade, tror ikke Dahle på en fintspillende kamp, men heller nerver og stillingskrig som preger kampbildet.

- Enten vi liker det eller ikke tror jeg det blir en kamp som blir preget av at det er åpningskampen, hvor det er nerver hos begge lag. Det blir en stillingskrig hvor lagene føler på hverandre. Jeg tror ikke det blir noen fintspillende kamp, men både håper og tror at vi er det laget som tar tak i kampen og styrer den, sier treneren.

I fjor var Kolbotn på besøk i siste serierunde, og den gang ble det poengdeling med 1-1. Kaptein Clausen tror i likhet med trener Dahle på en jevn kamp, men viser til fjorårets 1-1 kamp, hvor det var Ørn som hadde initiativet og skapte flest sjanser.

- Jeg tror det blir en jevn kamp, og det er stort sett det mot Kolbotn. Vi spilte mot dem i siste seriekamp i fjor og spilte veldig bra, men seriestart er alltid en spesiell kamp.

- Utover serieåpningen, hva kan vi forvente at Ørn i år?

- Vi kan forvente et overraskende lag med veldig mange unge spillere og mange gode spillere, så jeg tror vi vil overraske og være morsomme å se på, avslutter midtstopperen.


Tropp mot Kolbotn:

1. Mari Johnsen Johansen
12. Kristine Nøstmo

2. Svanhild Sand
3. Mali Næss
4. Marit Clausen
5. Cesilie Andreassen
7. Ingrid Engen
8. Maria Olsvik
9. Elen Sagmo Melhus
10. Andrea Haugstøyl
11. Anya de Courcy
14. Sarah Suphellen
15. Tina Fremo
16. Hannah Bacon
19. Oda Fugelsnes
20. Rakel Engesvik
23. Tanja Myrseth
24. Kristin Jørgensen

Jørgen Ryggvik Karlsen