Etter kampen: Ørn - Kolbotn
18.04.2017

Med 3-2-seier over fjorårets tabellfirer Kolbotn fikk Thomas Dahle og Trondheims-Ørn akkurat den starten på sesongen man drømte om på forhånd.

Andre påskedag kunne man endelig ønske velkommen til serieåpning mot Kolbotn hjemme på Ørn Arena Lade, etter at de siste sesongene nærmest har vært å regne som en nomadetilværelse for Trondheims-Ørn. 

- Det er utrolig artig å være i gang. Det er dette vi har jobbet for i tre måneder, så det er godt å komme i gang. I dag er vi et kollektivt som jobber godt sammen. Vi prøver å finne løsninger og fikk en god start både på kampen og sesongen, sier Rakel Engesvik som virkelig markerte seg da hun fra 20 meter fikk drømmetreff og klinket ballen i lengste hjørne. 

Trener Thomas Dahle var selvsagt fornøyd etter kampslutt, og mener det er fortjent at alle poengene ble igjen i Trondheim.

- Jeg synes vi åpner kampen strålende med å score to mål forholdsvis kjapt. Vi snakket litt i pausen om at vi blir litt for omstendelige og skal gjøre det litt vanskeligere enn hva det er, og på den måten byr Kolbotn inn i kampen. I tillegg er det en litt typisk serieåpning hvor det er litt nerver og høye skuldre underveis. Men vi justerer oss godt og blir tydeligere i presshøyden, enten vi er lave eller høye. Etter hvert får vi god kontroll og spiller god fotball, analyserer Dahle.

- En rettferdig seier, med andre ord?

- Jeg synes vi fortjente tre poeng, selv om Kolbotn har noen skumle sjanser på slutten, avslutter hovedtreneren til Ørn.no. 

To debutanter 

I 3-2-seieren var det to spillere som fikk debuten i Trondheims-Ørn-trøya. Cesilie Andreassen og Hannah Bacon, som kom fra henholdsvis Medkila og Sydney FC før sesongstart, fikk begge sine første minutter for Ørn. 

- Det var veldig artig. Det er perfekt å få en slik start i serieåpningen med et nytt lag på ny stadion og alt er perfekt, og så klarte vi å vinne, sier Andreassen om debuten som attpåtil ble kronet med scoring. 

Bacon fikk også debuten, da hun ble byttet inn drøye ti minutter før kampslutt. 

- Det var veldig morsomt. Det var en tøff kamp, og jeg håpet jeg skulle få noen minutter, og er veldig glad jeg fikk noen minutter på slutten.

Jørgen Ryggvik Karlsen