Før kampen: Sandviken - Ørn
19.04.2017

Søndag flyr Ørn til Bergen der Sandviken venter i årets andre serierunde.

Etter å ha startet sesongen med tre poeng, er Thomas Dahle tydelig på at Trondheims-Ørn møter en tøff motstander i neste kamp.

- Sandviken er dyktige i kontringsfasen, og kan til tider være veldig direkte og fysiske i spillestilen. Bra på dødball er de også. De er et lag som gjør at vi må være “på” hele kampen, sier Dahle.

Sandviken sesongåpnet med 1-1 i borteoppgjøret mot Medkila, etter å ha mistet seieren i det 89. spilleminutt. Sofie Skjelstad Jensen sendte nemlig de, for anledningen, helrøde bergenserne opp i ledelsen rett før pause. Camilla Ervik slo inn fra venstre, og i feltet steg Jensen til værs og stanget inn årets første mål i Toppserien. I den andre omgangen var gjestene kun et stolpetreff fra Brummel unna tomålsledelse, før de i stedet måtte se seieren glippe da en av Medkilas fem debutanter, Iourdanou, skrudde et hjørnespark rett i kassa.

Der stolpen ikke var med Øyvind Nordtveit og co i mandagens Harstad-oppgjør, hadde de definitivt aluminiumen på sin side da Ørn gjestet Stemmemyren i fjor. Da sendte nemlig de gule og blå ballen i stolpene tre ganger i kampen som til slutt endte 1-1. Duellen var den fjerde siste seriekampen Sandviken spilte på Stemmemyren i fjor, hvor det fra 1. september i fjor ble påbegynt en utbygging av anlegget. Det betyr at søndagens kamp vil spilles på Varden Amfi. Dette er en stadion Sandviken enda har til gode å ta tre poeng på, ettersom de spilte 0-0 mot Røa, 2-2 mot VIF og 0-1 mot Avaldsnes i de tre kampene laget hadde der i fjor høst.

I løpet av seks augustdager i fjor møttes Ørn og Sandviken til to oppgjør på Ranheim Arena. Trondheims-Ørn vant først 1-0 i cupen, før det ble 2-2 og poengdeling i seriekampen en knapp uke senere. Den gangen scoret Olsvik og Fugelsnes målene for Ørn, mens det var Øyri og Brummel som sendte ballen i mål for søndagens verter.

Det er ingen nye skader å melde om, men Rikke Storrø er fremdeles ute av spill med sin langtidsskade.

- Vi skal absolutt være klare til kamp på søndag, avslutter Thomas Dahle.

Kampstart på Varden Amfi på søndag er 13:00!