Før kampen: Ørn - VIF
02.05.2017

Lørdag tar Ørn imot Vålerenga på Ørn Arena Lade når det er duket for den tredje runden i Toppserien.

Vålerenga er laget som før sesongstart hentet flest nye fjes. Totalt tolv nye spillere finner vi på “Inn”-siden i “Silly season”-oversikten til kvinnefotball.no, og av disse har åtte stykker utenlandsk pass. Det satses altså godt på Oslo øst, men til tross for en overbevisende generalprøve i 2-0-seieren over Kolbotn, har poengfangsten til hovedstadslaget innledningsvis i sesongen vært under det mange forventet. VIF åpnet nemlig sesongen med et 1-2-tap for Avaldsnes på Karmøy, så ble Røa for sterke i Vallhall og vant 2-0, før Arna-Bjørnar holdt det nykomponerte laget til Kjell Gustad til 2-2 i den fremskutte nienderundekampen som ble spilt lørdag 29. april. I sistnevnte kamp lå imidlertid Vålerenga under 0-2 allerede etter ett kvarter, men kjempet seg godt tilbake i kampen.

- Jeg tror det blir en meget tøff kamp mot VIF, spår Thomas Dahle. - Laget har hatt en noe trøblete start, men det er litt som forventet med et nytt lag. De viste mot Arna-Bjørnar at de er på rett vei, analyserer Dahle videre, og sikter til de siste 60 minuttene av oppgjøret forrige helg.

- Hva tenker du om egen sesongstart?

Vi er bra fornøyd så langt, men er fortsatt veldig sultne på poeng! Vi skal fortsette med det vi jobber med og være godt forberedt til helgens kamp, sier hovedtreneren.

Etter 3-2-seier mot Kolbotn, uavgjort mot Sandviken, og ingen fremskutt kamp foregående helg, står Trondheims-Ørn med fire poeng. Ørn er dermed tre poeng foran VIF med én kamp mindre spilt, men må erkjenne at motstanderne man har møtt er antatt svakere enn VIF sine tre første motstandere. Fem mål på de to første kampene er gledelig, og det er Andreassen (2), Engesvik (2) og Olsvik som så langt har tegnet seg på scoringslisten.

Fjorårets oppgjør mot Vålerenga på trøndersk jord endte med kalassifre da Ørn vant hele 7-0. VIFs Lyshoel ble utvist før kvarteret var passert, og da Clausen sendte Trondheims-Ørn opp i 2-0 etter det påfølgende frisparket, var kampen i praksis kjørt allerede før den var ordentlig i gang for lørdagens gjester. Dersom man ser bort ifra fjorårets storseier, har kampene mot Vålerenga som regel vært meget jevne. Eksempelvis har tre av duellene fra og med 2014-sesongen endt med poengdeling 1-1. Årets Vålerenga-stall er imidlertid den, på papiret, sterkeste utgaven Trondheims-Ørn har møtt.

- Hvordan er skadesituasjonen i troppen?

- Bortsett fra Storrø har vi heldigvis en skadefri tropp å velge fra nå som vi går inn i en tett kampperiode i mai, forteller Dahle. - Vi er klare!

Det håper vi at du også er! Ta med deg en venn eller to og hjelp Ørn med å følge opp 3-2-seieren i årets første hjemmekamp! Kampstart på lørdag er 15:00.