Før kampen: Arna-Bjørnar - Ørn
10.05.2017

Arna-Bjørnar venter på motsatt banehalvdel når Ørn på nytt drar til Bergen for neste runde i Toppserien.

- Vi gleder oss til kamp mot Arna-Bjørnar, utbryter hovedtrener Thomas Dahle. - De er gode når de får spillet til å sitte, men samtidig er det et lag som kan bli straffet på både strukturelle og personlige feil.

De rød- og sortkledde er muligens det laget som har imponert mest innledningsvis i Toppserien 2017. Riktignok spilte bergenserne uavgjort 2-2 mot Grand Bodø i serieåpningen, men etter poengdelingen i Nordlandshallen har kaptein Ingrid Stenevik og hennes lag tatt fem poeng mot tre av de antatt fem sterkeste lagene i årets serie. Arna-Bjørnar var sågar nærmest et vinnermål i hjemmeoppgjøret mot LSK Kvinner, ledet tidlig 2-0 borte mot stjernegalleriet til Vålerenga, og hadde god kontroll på Røa kunstgress i godt og vel 80 minutter. Lørdagens verter har scoret først i samtlige kamper, og fire av lagets syv mål har kommet i løpet av kampenes første kvarter.

- Vi vet at det er et tøft og hardtarbeidende lag, noe vi fikk merke i treningskampen på La Manga, skryter Dahle av lørdagens motstander. - Men vi viste mot Vålerenga at vi ikke står noe tilbake på den biten, følger han kjapt opp med.

Trondheims-Ørn spilte ingen fremskutt kamp i den ledige helgen i månedsskiftet april/mai, og har følgelig én kamp mindre spilt enn Arna-Bjørnar. Kolbotn ble slått 3-2 i serieåpningen, før det ble 2-2 først borte mot Sandviken, og så hjemme mot Vålerenga. Cesilie Andreassen og Rakel Engesvik har scoret tre mål hver, mens Maria Olsvik satte inn det første mot Sandviken. 

- Vil dere gjøre noe spesielt i kampen på lørdag?

- Vi har en plan om hvordan vi skal straffe Arna-Bjørnar, og så får vi se hvordan vi lykkes med det vi ønsker å gjøre, sier hovedtreneren kryptisk. - Vi må nok også være forberedt på en litt ujevn gressbane der nede, noe som kanskje gjør at vi må være litt mer kyniske i enkelte faser av kampen.

Forrige serieoppgjør mellom lagene var et realt målkalas. Arna-Bjørnar tok ledelsen etter åtte minutter, Trondheims-Ørn utliknet like etterpå, bergenserne gikk opp i ledelsen igjen, Ørn utliknet på nytt, og slik holdt lagene på helt til Ørn satte inn 4-4-scoringen i det 86. spilleminutt. Da publikum fort kunne tro at lagene ville nøye seg med å dele poengene, scoret Trondheims-Ørn ett siste mål og sørget for å ta sin første seier på Arna Idrettspark siden 2004. Lørdagens duellanter møttes som nevnt senest på La Manga i årets sesongoppkjøring, og til tross for et tidvis massivt Arna-Bjørnar-press, endte den kampen 0-0.

Klarer Thoms Dahle og co å følge opp fjorårets borteseier mot de hardtkjempende bergenserne? Kampstart på Arna Idrettspark er 15:00 på lørdag, og vi håper alle som har mulighet tar turen for å heie frem Trondheims-Ørn! Kan du ikke dra til stadion kan du følge kampen via Dagbladet sin YouTube-kanal - vi legger ut link her på hjemmesiden.