– Ønsker å etablere meg på laget
09.04.2018

Foran årets sesong var det store utskiftinger i Ørn-stallen og flere sentrale spillere forlot klubben. Det har gitt flere talentfulle ungjenter muligheten til å kjempe om spilletid.

I sesongåpningen borte mot Grand Bodø fikk både Malin Sunde, Ane Kristine Eggen og Elin Sørum sine første Toppserie-minutter. I 1-0 seieren hjemme mot Stabæk påskeaften fikk Ina Lundereng Vårhus debuten.


Nye spillere fra venstre: Malin Sunde, Ane Kristine Eggen, Ina Lundereng Vårhus og Elin Sørum. Foto: Digitalsport.

Hovedtrener Thomas Dahle er fornøyd med de han har sett av nyervervelsene i sesongoppkjøringen og i ukene etter seriestart, og mener de har svart til forventningene.

– De har tatt steg og glidd fint inn i gruppen alle sammen og bidrar både på og utenfor banen. Fellesnevneren for alle er at de ikke har trent så mye fysisk før de kom til klubben, så de er kommet inn i et hardt treningsregime sammenlignet med sine tidligere klubber, sier han før han legger til:

– Samtidig prøver vi å være smarte i innkjøringsfasen og bygge de gradvis, for dette er spillere for framtiden.

– Forsøke å etablere meg på laget
Alle fire er unge sultne spillere som signerte for Ørn i vinterens overgangsvindu. Nå er de klare for å ta det neste karrieresteget, og skal de kjempe om spilletid for Trondheims-Ørn.

– Ambisjonene i år blir å forsøke å etablere seg på laget og kanskje score noen mål, sier Ane Kristne Eggen.

19-åringen kom fra Byåsen før årets sesong hvor hun spilte 42 kamper de siste to sesongene, og overgangen fra rødt til gult har innfridd til forventingen så langt.

– Både slik jeg har blitt mottatt og hvordan det sportslige har godt med ett par steg opp har gått veldig fint. For min del personlig har de første månedene handlet om å ta steg for steg, og ikke stresse, men heller ha en jevn utvikling for å komme opp på det nivået som kreves i Toppserien, sier høyrekanten som trente med klubben i fjor høst før hun signerte i vinter.

– Innholdsrike måneder
Ina Lundereng Vårhus trente i likhet med Eggen med Ørn i fjor høst. De siste tre årene har hun spilt for KIL/Hemne, før veien altså gikk videre til Lade og Trondheims-Ørn foran årets sesong.

– De først månedene har vært innholdsrike og det har selvfølgelig vært et steg opp sportslig. Nå er det godt at sesongen er i gang, så er det bare å glede seg til fortsettelsen, sier den lærevillige 22-åringen.

– Jeg vil selvsagt spille mest mulig, men i år får jeg ta den spilletiden jeg får. Det er hard kamp om plassene, så jeg vil bruke de første månedene til å lære mest mulig.

- Jørgen Ryggvik Karlsen