Revansjelysten Ørn-gjeng før Lyn
10.08.2018

Lørdag venter Lyn på motsatt banehalvdel for Ørn, som er svært ivrige og revansjelystne etter å slå tilbake etter 6-1 tapet for Arna-Bjørnar forrige serierunde.

– Vi fikk en liten leksjon. Det er bare å strekke armene i været og si at vi ikke var helt på plass og de var noen hakk bedre. Vi må bare se fremover, innleder Julie Adserø til Ørn.no.

Det ble nemlig et brutalt møte med Toppserien etter sommerpausen for Adserø og Ørn forrige helg. For allerede etter en drøy halvtime hadde Adersø sett keeper Kristine Nøstmo hente ut fire baller fra nettet, og da Sarah Fatemeh Zangeneh blåste av ved fulltid viste resultattavlen hele 6-1 til hjemmelaget.

Nå er klubben ekstremt revansjelystne og motivert for å slå tilbake for å rette opp inntrykket etter Bergen-turen, ifølge hovedtrener Thomas Dahle.

– Det er ingen av oss, hverken trenere eller spillere som er bekjente av prestasjonen i førsteomgangen mot Arna-Bjørnar, forteller trener Thomas Dahle til Ørn.no før han fortsetter:

– Så vi har hatt fokus på samhandling i eget spill denne uken, både offensivt og defensivt. Vi får se ett annet Ørn-lag på lørdag som skal jobbe hardt for hverandre og tre poeng.

Sekspoengskamp
Nå kan Ørn se tilbake på en god og verdifull treningsuke foran Lyn-oppgjøret, i det som nærmest blir å regne som en "sekspoengskamp" hvis man ser nærmere på tabellposisjonen. Og Adserø er klar på at det kun er seier som er godt nok.

– Det er en kamp vi bør vinne og skal vinne. Lyn er et lag som passer oss bra. De er ett ballsikkert lag som kan skape trøbbel, men jeg føler vi er ett hakk bedre - så hvis vi spiller på vårt beste skal vi slå dem, sier Adserø.

– Det er kanskje en kamp man må vinne med tanke på den tabellsituasjonen man har havnet i?

– Ja, det ser skummelt ut hvis vi taper den, så det blir en viktig kamp, innrømmer 27-åringen.

Ørn befinner seg for øyeblikket på trygg grunn på tiende plass med 13 poeng etter like mange kamper, mens Lyn er to poeng bak med en kamp mindre spilt på playoff-plass.

Det betyr at Ørn kan få et lite pusterom med seier på lørdag, mens tap vil sette de gulkledde i en vanskelig og utsatt posisjon i det høstsesongen begynner.

– Det er være en viktig kamp. Vi ønsker selvfølgelig tre poeng, men jeg er minst like opptatt av at vi spiller god fotball på et nivå vi vet vi kan være på. Klarer vi det tror jeg vi klarer å ta poeng fra Lyn også, men det blir en spennende kamp, sier Dahle.

Tilnærmet skadefri-tropp
Etter at det har vært noe skader i troppen tidligere i år ser Dahle og trenerteamet nå ut til å ta ha nesten alle spillerne tilgjengelige før lørdagens oppgjør.

– Slik det ser ut nå er Malin Sunde småsyk, mens Ane Eggen fikk ett eller annet på øyet, så hun dro til legen rett før trening torsdag, så jeg har ikke status helt ennå. Siw Døvle sliter med en ankel, ellers så er vi på plass.

I tillegg har både Sara Fornes kommet til etter å ha vært utlånt til moderklubben under Norway Cup og klar til kamp på lørdag, mens Andrea Broholm og Emilie Joramo er løftet opp fra U20-gruppa og vist friske takter på trening.

- Jørgen Ryggvik Karlsen