Publikumsrekord – men ute av cupen!

Fullsatt Koteng Arena -men nedtur etter nok et tap for LSK Kvinner!

Sist oppdatert: 26. mai 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det var duket til fest på Koteng Arena på lørdag. Regjerende mestere (i både cup og serie) LSK Kvinner var motstander i det som skulle bli en Ørn-fest – der de gule og blå skulle sendes til finalen for første gang på 5 år, men slik skulle det dessverre ikke gå for hjemmelaget.

627 tilskuere er rekord på Koteng Arena, og ga en ramme rundt kampen som var helt suveren. Mange lag hadde tatt turen. Stemningen på tribunene var svært god – takket være mange jentesupportere som sang og støttet Ørn-jentene – hele kampen gjennom. Her var lag som Melhus, Flatås, Strindheim, Kattem og mange flere godt og synlig representert med sine klubbklær. På absolutt hele tribunen, synlige og hørbare under kampen. Det som har vært litt mangelvare på noen Toppseriekamper – var definitivt tilstede denne lørdagen. Håpet er at dette gir mersmak, og at Ørn-jentene får flere slike opplevelser fremover.

Både hjemmelag og bortelag stilte i Fanzone, og de mange unge fikk komme tett på sine forbilder!
Fanzone med maskotter fra Hockey for livet var en suksess!

Sportslig sett var LSK Kvinner store favoritter i denne semifinalen. Romerikingene hadde gjort hjemmeleksen sin fra forrige kamp på Koteng Arena mellom disse to lagene. Da slet mesterne stort mot Ørn, og var heldige som ikke gikk til pause uten å slippe inn mål. Slik var det ikke i dag. LSK var godt og riktig organiserte – og slapp ikke Ørn til mange sjanser utenom dødballer i løpet av de første 45. minuttene.

Det var stilt spenning til debutant Solfrid Vaagan Hofset (ex KIL/Hemne) – som ble kastet til løvene i sin første kamp for Ørn. Hun erstattet Ina Vårhus som pådro seg rødt kort i forrige runde i cupen. Det er ikke enkelt å debutere mot Norges beste lag, men med makker Mali Næss i praktslag – så viste det seg å holde også mot meget god motstand. Første omgang er jevnspilt, men bærer litt preg av at det er cup, og at LSK hadde justert seg i forhold til sist – så det var utfordrende for Ørn å komme til målsjanser i åpent spill. Selv om bortelaget i perioder har ballen mest, så skaper heller ikke de all verden mot et Ørn-lag som i år har vist seg å være vanskelige å score på.

På overtid i første omgang kommer 0-1, når Elise Thorsnes kommer seg gjennom i 16. meteren og setter ballen bak Kristine Nøstmo. Verst tenkelig tidspunkt for hjemmelaget selvsagt, men kampen hadde vært jevnspilt de første 45, og det var et berettiget håp om å kunne ta igjen ledelsen i løpet av 2. omgang.

Andre omgang preges av tette dueller og et bortelag som i starten jakter på et mål til for å ødelegge spenningen. LSK Kvinner har også i denne omgangen delvis mer ballbesittelse enn hjemmelaget, og vi får periodevis se at dette laget fortsatt har mye kvalitet i seg. Synne Skinnes Hansen er gjennom store deler av kampen veldig skapende og kommer til mange innlegg, og det er duellkraft og pasningskvalitet som ligger et hakk over hjemmelaget totalt sett. Det er fortsatt Norges beste lag, selv om det mangler de helt krystallklare stjernene – ettersom Reiten og Syrstad Engen nå befinner seg i Chelsea og Wolfsburg.

Det blir mer kraft og fremoverrettet fotball en drøy time ut i kampen. Hjemmelaget legger om til 4-3-3, inn kommer Sara Fornes som representerer mer duellstyrke og fart. Vi får delvis se at Ørn har en spennende angrepsspiller som kan bli en dominerende faktor i årene som kommer – dersom utviklingen fortsetter. Spillet bølger litt mer frem og tilbake i denne fasen, siden Ørn satser mer – og får spillet mer over på motstanderens banehalvdel. Vi fikk også se Julie Adserø – og en Rakel Engesvik som begge har vært ute av en startoppstilling i lang tid. Den offensive satsingen lykkes ikke for hjemmelaget – og det som ofte skjer i fotballen når et lag satser – men ikke lykkes – er at motstander får den ene sjansen. Som er et resultat av at Ørn kaster «alt» fremover. Bortelagets Therese Sessy Åsland punkterer kampen – og det står 0-2 på resultattavla kampen ut.

På slutten av semifinalen blir Marit Clausen hos hjemmelaget liggende skadet – etter å ha landet forkjært og fikk en kraftig vridning i ankel. Skadens omfang er usikker, men det er konstatert at det ikke er brudd – så får tiden vise hvor lenge Clausen må være på sidelinjen. Malin Sunde var tilbake i troppen til kampen i dag, men kom ikke innpå, men det er håp om spilletid til neste helg i kampen mot Stabæk. Emilie Bragstad er fortsatt ikke klar, der er nok sesongen over etter tretthetsbrudet hun pådro seg tidligere i høst.

Neste hjemmekamp for Trondheims-Ørn er av det viktige slaget: 2. november mot Stabæk. Seier til Ørn sikrer plassen i neste års Toppserie – samt at laget unngår kvalik – og sender samtidig Bærumslaget ned i 1. divisjon i 2020.

Kampfakta:

Koteng Arena, lørdag 26.10 kl 1300. Semifinale NM.

Trondheims-Ørn – LSK Kvinner 0-2 (0-1), Thorsnes (45), Åsland (90)

Gult kort: Ina Gausdal (LSK), Solfrid Vaagan Hofset (40), Elen S. Melhus (78)

Tilskuere: 627

Laget: Nøstmo – M. Olsen (Adserø, 87 min) – Næss – Vaagan Hofset – Olsvik – Sørum – Joramo – Melhus – Andreassen (Engesvik 82 min) – Bakke (Fornes 68 min) – Clausen.