En klubblegende har gått bort – Målfrid Volden vil bli savnet.

Sist oppdatert: 15. nov 2019 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Søndag 10. november fikk vi den triste beskjeden vi har grudd oss til, men som vi visste ville komme. Målfrid Volden døde på St. Olav med sine nærmeste rundt seg tidlig på kvelden. Målfrids navn står lysende tilbake, ikke bare hos oss i Ørn, men også som et ikon i Norsk kvinnefotball.

– Hun var en virkelig pioner for kvinnefotballen i Norge, og var en foregangsperson på en tid da kvinnefotballen ikke hadde særlige gode kår eller omtale – kan vår egen Terje Berg fortelle.

– Målfrid spilte på det første uoffisielle landslaget, hun var vår første regulære kaptein og i ettertid kan vi si at hun var en av grunnleggerne av den klubbkulturen vi har vært så stolte av gjennom alle år, fortsetter Berg som i dag er en del av veteranlauget til Ørn.

(Målfrid Volden i Ørn-farger som fotballspiller fra 1970-tallet – og som ihuga supporter i nyere tid)

 

Målfrid Volden på det første uoffisielle norske kvinnelandslaget i fotball.

Hennes vennlighet, nøkternhet og ikke minst interesse for Ørn og kvinnefotballen har inspirert de generasjonene som fulgte etter henne – avslutter en vemodig Terje Berg.

Målfrid Volden vil bli bisatt i Heimdal kirke førstkommende tirsdag kl. 13:00

Lenke til minneside:

https://vigdal.vareminnesider.no/memorial_page/memorial_page_personal_info.php?order_id=3723982&set_site_id=274&cat=home&sign=77f1a6d7c652d0aaf64049e7c9de7898

Vi lyser fred over Målfrids minne!