Nedtur mot Røa!

Røa stoppet Ørn - svak hjemmekamp ga null poeng!

Sist oppdatert: 10. aug 2019 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Trondheims-Ørn hadde stor tro på suksess, poeng og tabellklatring før møtet med Røa på lørdag ettermiddag. I konkurranse med RBKs hjemmekamp og Premier League start – var det litt færre mennesker som hadde tatt turen til Koteng Arena denne lørdagen, og de 215 fremmøtte fikk dessverre ingen opptur. Seieren mot Kolbotn sist lørdag og avansement i cupen ga grobunn for optimisme blant hjemmefansen, men dessverre endte det med tap til slutt.

Første omgang er antakelig årets svakeste omgang i Toppserien for Ørn. Et aggressivt Røa sto høyt på de gule og blå – og i motvinden på Lade ble hele omgangen en vanskelig affære. Det virket som vestkantlaget fra hovedstaden kom lett til det, og aggressiviteten og innsatsen fra forrige lørdag virket helt fraværende. Det var gjort et bytte på laget siden sist, Emilie Bragstad gikk inn for Ina Vårhus som midtstopper og Julie Adserø var tilbake i startoppstillingen for Ørn.

Røa vant de fleste dueller, andreballer og kom til innlegg både på høyre og venstre kant – gang på gang. Tidligere Ørn-spiller Anya De Courcy  var tilbake på Lade – men i «feil» drakt – nå som venstre kant i Røa-angrepet. Og det var nettopp De Courcy som hadde omgangens største sjanse etter 15 minutters spill – da hun kommer seg gjennom på venstre side og sender et skudd fra skrått hold – like over Nøstmo i Ørn-målet. Omgangen virker som et slit for hjemmelaget som aldri kommer skikkelig i gang med etablert angrepsspill – men som hadde noen halvsjanser på dødball og corner. Det ebber ut i 0-0 etter 45 spilte minutter.

(Trener Steinar Lein maner til større offervilje og guts i lørdagens kamp mot Røa)

Ingen bytter i starten av 2. omgang for noen av lagene – og det starter omtrent som det sluttet – med et lite overtak i spill og sjanser for Røa, og etter 53 minutter skjer det som lå i kortene slik kampen hadde utviklet seg – og Røa tar ledelsen med nr 23 Katrine Emilie Jørgensen. I en ikke for styggspilt kamp deles det ut ikke mindre enn 6 gule kort, 2 til hjemmelaget og 4 til bortelaget. En periode lever Røas keeper farlig med tanke på utvisning – da hun gang på gang bevisst drøyer tid – noe hun fikk et gult kort for – men det andre satt nok langt inne å gi for dommer Veronika Fjeldvær fra Stadsbygd IL.

(Marita Olsen får sin Toppseriedebut)

Etter 71. minutter kommer Sara Fornes inn for Julie Adserø, og Cesilie Andreassen inn for Rakel Engesvik. Kampen endrer litt karakter i de siste 15-20 minuttene, og hjemmepublikum aner mulighet for utlikning utover i omgangen. Ørn vinner flere og flere dueller og det skapes noe mer offensivt, men uten at det blir nettkjenning av det. I det 83. minutt forlater Marit Clausen banen, og inn får vi Toppseriedebutant Marita Olsen – som går inn som midtstopper og Emilie Bragstad flyttes høyre opp på midtbanen i et forsøk på å skape noe på slutten. Fraværet av Bragstad på midtbanen var merkbart kampen gjennom – og kampbildet snur de siste minuttene og det er et visst trykk på Røa-forsvaret – men igjen uten å skape de helt store målsjansene, og i hvert fall ikke nok til å utligne ledelsen bortelaget hadde.

Skuffelse og lite jubel på Ørnbenken etter kampen, dette var noen hakk ned – det er fortsatt tett på tabellen – men det gjelder begge veier – så her må nedturen børstes vekk og glemmes fortest mulig. Borte har Ørn levert bedre enn hjemme, så da er det vel bare å glede seg – Bergen venter om en uke – der kan vi slå tilbake og vise at oppgjøret mot Røa ikke er representativt for hva vi kan forvente av våre beste Ørnjenter!

Nå blir det dobbelt oppgjør mot Sandviken: først borte i Toppserien neste søndag (18.8), så hjemme i kvartfinale i cupen påfølgende onsdag (21.8)

Kampfakta: Lørdag 10. august, Koteng Arena

Nøstmo – Næss – Sunde – Bragstad – Olsvik – Joramo – Sørum – Engesvik (Andreassen 71) – Melhus – Clausen (Olsen 83) – Adserø (Fornes 71)

Gult kort: Emilie Joramo og Marit Clausen

Tilskuere: 215