Nytt knepent tap for Trondheims-Ørn!

Publikumsrekord hittil i 2019!

Sist oppdatert: 11. mai 2019 Skrevet av: trondheimsorn

 

Trondheims-Ørn møtte sterke Sandviken på Koteng Arena lørdag – men måtte dessverre sende hjem bergenserne med alle poengene i bagasjen etter kampen. Et nytt knepent 0-1 tap, ikke helt ulik kampene mot Klepp og Vålerenga – gjør at Ørn står igjen med en følelse av å få dårlig betalt – for gode kamper spilt – samtidig som det er litt mager trøst.

Trener- og støtteapparat og spillere kan sitte igjen med en relativt god følelse etter å ha spilt en jevn kamp mot et lag som er klar medaljekandidat i årets Toppserie. I første omgang er det en ganske sjansefattig forestilling med få klare målsjanser til begge lag – og en ganske jevnspilt affære. Kennya Cordner på Sandviken er innenfor 16-meteren til Ørn og tvinger frem en kjemperedning av Nøstmo, og klarer ikke helt å stokke beina på en annen sjanse – utover det skaper ikke Sandviken særlig mye. Nevnte Cordner må dessuten forlate banen etter en drøy halvtime – og Sandviken mister en farlig angriper med det. Men før det, i det 24. spilleminutt får Sandviken et frispark fra ca 18 meter som Maria Brochmann skrur over muren og i mål til 0-1. Ikke mulig for Nøstmo å ta den. Hjemmelaget har god kontroll ellers, men skaper litt lite de første 45 minuttene. Det er de samme 11 som startet mot Lyn som fikk fornyet tillit til dagens oppgjør.

2. omgang er også jevn, men hjemmelaget har motstanderne skikkelig i kne i en 15-20 minutters periode mellom det 55 og 75 minutt. Skaper flere større sjanser og spiller Sandviken lave. Det er nok i denne perioden Ørn skulle straffet de rød/hvite, men det vil seg ikke helt i den avgjørende fasen – det som skal føre til mål. Et kjempeskudd av Julie Adserø, som stryker krysset er kanskje den største muligheten. Adserø kommer nok en gang inn som innbytter, og spiller de siste 25 minuttene. Hjemmelaget presser på mot slutten og gjør alle byttene, slik at Adserø, Andreassen og etterhvert Broholm kommer inn – men uten at det helt lykkes i form av tellende mål.

Verdt å merke seg under hele kampen: Ørnbanden! En herlig gjeng med entusiastiske tilhengere som sto på som «den 12. spiller» under hele kampen! Det blir moro å se hva denne gjengen kan bidra med i hjemmekampene fremover. Veldig positiv publikumsoppmøtet også: 448 tilskuere på Koteng Arena! Veldig bra utvikling med 2 siste hjemmekamper over 300 tilskuere, så altså 448 i dag.

(Ørnbanden, nyopprettet fanklubb som viser at at det er ikke antallet det står på for å lage lyd og stemning!)

En ny sterk kamp mot en sterk motstander ebber ut i ingenting for Ørn, men hjemmelaget spiller jevnt og til tider bedre enn Sandviken – så det er positive ting å ta med seg etter denne kampen. Fortsetter laget å spille slik mot litt svakere motstand – så vil poengene komme.

Nå rettes blikket mot en cupkamp mot Herd neste onsdag, før Superweekend i Oslo og Fart 18. mai, avslutter vårsesongen. Med seier mot Fart vil Ørn kunne legge både Lyn og Avaldsnes mellom seg og de smått fortapte lagene i bunn – Stabæk og Fart. Det er håp – og tro – så her er det bare å fortsette den gode utviklingen, så ser både kort og lengre fremtid lys ut for våre beste Ørner!

Fakta om dagens kamp:

Koteng Arena, søndag 11. mai 2019:

Trondheims-Ørn – Sandviken, 0-1 (0-1), Maria Brochmann 23. min

Gult kort: Altermark (Sandviken)

Tilskuere: 448

Laget:

Nøstmo – Sunde – Næss – Vårhus – Olsvik – Engesvik (Cesilie Andreassen 64. min) – Melhus – Bragstad – Joramo – Gashi (Julie Adserø 64. min) – Clausen (Broholm 86. min).