Ørn på tryggere grunn etter seier mot Fart!

Tidlig jubel for Ørn, 1-0 etter bare 3 minutter!

Sist oppdatert: 29. aug 2019 Skrevet av: trondheimsorn

 

Etter suksess i cupen mot Sandviken forrige onsdag, (4-2 og sikret semifinale) var det knyttet stor forventning til poengfangst mot Fart på lørdag. Ikke så ofte Ørn er favoritter i Toppserien, men mot Hamar-laget var det aldri snakk om noe annet enn tre poeng før kampen. Flere grunner til det: dette er et lag Ørn skal slå i årets utgave av Toppserien – skal vi ha noe der å gjøre – og ikke minst det faktum at Ørn totalt sett er et bedre lag enn Fart i 2019.

To J19 landslagsspillere i duell, Bragstad (nr 19) mot Blakstad (nr 8)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og det kunne ikke startet bedre for hjemmelaget. Det sto knapt 3 minutter på tavla når Marit Clausen dunker inn sin første for dagen. En drømmestart for et aggressivt og tent Ørn-lag som ville sette standarden tidlig. Clausen kommer alene gjennom på Farts høyre side, drar seg forbi både back og midtstopper, og kommer helt på kloss hold på keeper og setter den i lengste hjørnet. Ørn er i støtet og har banespill og muligheter – men Fart er hardtarbeidende og gir seg ikke selv om de ligger under. Det viste de i motsatt oppgjør under Superweekend i Oslo også – der måtte Ørn virkelig kjempe for alle tre poengene.

Med to mål mot Sandviken noen dager tidligere virker Clausen veldig het om dagen. Så det er ikke spesielt overraskende at det er nr 25 som nok en gang er frampå og øker ledelsen til 2-0 etter 18 minutter, og det hele virker veldig lyst for hjemmelaget. Det står 2-0 til pause – og det uten at Nøstmo i Ørn-målet har måttet ta frem noe som helst av redninger i de første 45 minuttene. Null målsjanser til bortelaget i første omgang – noe som kjennetegner årets utgave av Ørn, som slipper motstanderne svært lite til og som slipper inn få mål per kamp i serien.

2. omgang starter som første – med et godt overtak av hjemmelaget. Etter 53 minutter er det over og ut for gjestene fra Hamar: 3-0 ved Elen Melhus som er frampå og setter inn dagens siste mål fra 5 meter. Herfra og inn er det aldri snakk om noe annet enn hjemmeseier, selv om Fart egentlig aldri gir opp, jobber og sliter til fløyta går, det står det respekt av.

Fart har gode spillere også – og spesielt nr 8 Julie Blakstad virker å ha et høyt nivå inne, samme gjaldt kollega nr 7 Natalie Granvang Nilsen. Dette er spillere som definitivt er interessante for andre klubber ved sesongslutt.

Så får vi se hvor Fart ender på tabellen – og om de kan tilby Toppseriespill på Hamar også i 2020, det vil sikkert kunne være avgjørende for hvor en del spillere tar veien. Tett og jevnt i bunn av tabellen, men det begynner å se litt mørkt ut for Stabæk med sine 2 poeng, og Fart med sine 6 poeng har hele 7 poeng opp til kvalikplassen der Lyn akkurat nå er med sine 13 poeng. 9 kamper igjen for de fleste lag. Neste motstander for Trondheims-Ørn er LSK Kvinner – 7. september i LSK-Hallen.

Nå er det landslagspause. Norges A-lag både på herre- og kvinnesiden har kamper i de neste to ukene, samme gjelder J19 – der Ørn har med 4 spillere – Andrea Broholm, Emilie Bragstad, Emilie Joramo og Laura Gashi.

To mål av Marit Clausen (til venstre) og et av Elen Melhus – sikret tre poeng mot Fart.

Kampfakta:

Lørdag 24. august, kl 1400, Koteng Arena.

Trondeims-Ørn – Fart, 3-0 (2-0). Marit Clausen (3 min + 18 min), Elen Melhus (53 min).

Tilskuere: 205

Laget: Nøstmo – Næss – Bragstad – Vårhus – Olsvik – Sørum (Broholm) – Engesvik – Andreassen (Fremo) – Joramo – Melhus – Clausen (Fornes).