Overbevisende 3-1 seier sikret Ørn plassen!

Publikum fikk vel fortjent hyllest tilbake fra strålende fornøyde Ørner etter seieren mot Stabæk!

Sist oppdatert: 03. nov 2019 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Forutsetningene foran lørdagens oppgjør på Koteng Arena var klare. Stabæk måtte vinne. De måtte vinne både denne kampen, og den neste og siste serierunden – for å ha et håp om å berge kvalifiseringsplassen i Toppserien. Samtidig måtte Lyn tape. For Ørn sin del var et poeng nok for å sikre plassen i neste års Toppserie.

Hjemmelaget kommer best i gang i første omgang. Tilbake i midtforsvaret var Ina Vårhus, og det var med stor glede for hjemmefansen å se Siw Døvle tilbake i startoppstillingen. Den skadeforfulgte Telemarkingen har vært i Ørn siden 2017, men har mistet to-tre halve sesonger hvert år – men har sakte men sikkert nærmet seg kampform, og mot Stabæk var hun igjen å finne sentralt på midtbanen.

Det første målet kom etter 10 spilte minutter. Etter et godt Ørn-angrep er det Emilie Joramo som gjenvinner ballen inne i Stabæks 16-meter – og med ro og overblikk sender hun ballen til side for Siri Ervik i Stabæk-målet. Årets første for supertalentet fra Rennebu. Ungjenta som har etablert seg i Leins lag denne sesongen hadde en ball til i mål i 2. omgang, men det ble avblåst for offside. Vi har nok en stor fotballspiller på gang i gult og blått i vår nr 20.

Hjemmelaget med en drømmestart – mens de mørke blå fra Bærum fikk kjenne på et nedrykk komme nærmere. Ørn har flere gode angrep og målsjanser og det er en frisk Maiken Bakke som får opptil flere muligheter på sin høyre kant, og kunne scoret både en og to ganger. Etter 42 minutter er det nettopp Bakke som raider ned langs siden, kommer seg inn i 16-meteren, dribler seg langs dødlinjen og blir til slutt felt av nr 14 Asher hos Stabæk. En soleklar straffe uten særlig protester. Straffen setter Elin Sørum hardt og kaldt helt til høyre for Ervik som er etter ballen, men den er for velplassert til at hun når helt ut. 2-0, tre minutter før pause roer nerver hos den ene benken, mens pulsen på den andre antagelig gikk opp et par hakk.

Etter pause er det fortsatt stor hjemmedominans å spore, mens bortelaget sporadisk slipper til. Stabæk skaper noe mer, og får satt hjemmelaget litt mer under press – men uten at det blir veldig store målsjanser av det. Størst er nok muligheten til Melissa Bjånesøy som får et innlegg fra høyre og header knallhardt fra 6-7 meter – men med Norges beste keeper bakerst hos Ørn – så blir heller ikke det mål. Et tigersprang av en redning hindrer Bjånesøy – og det er nok en god kamp fra Kristine Nøstmo denne lørdagen.

Etter 70 minutter er det spikeren i Stabæk-kista: Siw Døvle serverer Marit Clausen et innlegg fra skrått hold – innlegget ender rett foran mål og Clausen hiver seg fram og setter dagens tredje og sitt niende Toppseriemål for sesongen. Kampen er punktert og det går mot hjemmeseier. For en sesong Marit Clausen har hatt! Fra 3. div spill med Ranheim i april – til 9 mål i Toppserien for Ørn 6 måneder senere. Et comeback på toppnivå som tilhører sjeldenhetene. Veldig viktig tilvekst i et ungt Ørn-lag. Nå blir det spennende å se om Clausen følger opp mot Avaldsnes og sørger for to-siffret antall mål denne sesongen.

Fire minutter før slutt får Stabæk sitt trøstemål når Stabæks Zara Jønsson setter inn reduseringsmålet.

Emilie Joramo, Elin Sørum og Marit Clausen sto for de tre målene mot Stabæk!

De to siste serierundene i årets Toppserie er definert som såkalte Superrunder. Det er to runder der mye avgjøres i begge ender av tabellen, og det er flere tiltak for å trekke folk til arenaen – ved siden av det faktum at det er mer og mer attraktivt å se Norges beste fotballspillere live på stadion. Det var en konkurranse for lag, der det laget som utmerket seg mest på heiarop og støtte til hjemmelaget. 5000 kroner til vinnerlaget – et av tiltakene som er på alle hjemmebaner de to siste rundene. I tillegg kunne man vinne London-tur ved å tippe totalt antall scorede mål i serierunde 21 og 22.

Gimse J14 holdt det gående kampen gjennom og vant heia-rop-konkurransen og 5000 kr til laget!
Publikum koste seg mot Stabæk.
Fanzone har blitt en suksess. Mange fans på matta etter kampen!

Publikum kjente sin besøkelsestid – og med over 400 tilskuere ble det liv og stemning kampen gjennom. Gimse sitt J14 lag stakk av med premien for beste supporterlag, så der kommer det 5000 kr til lagskassen.

Ørn ligger på en 7. plass før siste serierunde mot Avaldsnes 16. november. Et oppgjør som ikke betyr så mye nå som plassen er berget for Ørn, og Avaldsnes blir nummer 5 i årets Toppserie – uavhengig av alle resultater i siste runde.

Ørn kan passere Røa og bli nr 6 – hvis Ørn slår Avaldsnes og Røa taper mot Sandviken. Med uavgjort i siste kamp for Røa, kan Ørn fortsatt passere Oslo-laget, men da må det 3-måls seier til mot Thomas Dahles Avaldsnes. De gule og blå kan også passeres av Kolbotn som ligger på plassen bak – dersom Ørn avgir poeng og Kolbotn vinner sin siste kamp – som er mot Lyn som ikke har noe å spille for.

Kampfakta:

Lørdag 2.11, Koteng Arena

Trondheims-Ørn – Stabæk 3-1 (2-0)

Mål Ørn: Emilie Joramo (10), Elin Sørum (42), Marit Clausen (70),

Mål Stabæk: Zara Jønsson (86)

Gult kort: Ina Vårhus (17 .min)

409 tilskuere

Laget: Nøstmo – M. Olsen – Næss – Vårhus – Olsvik – Døvle (Fremo 77. min) – Sørum – Joramo – Bakke – Andreassen (Adserø, 67. min) – Clausen (Berg-Johansen, 77. min)