Restitusjon på Ler Putballpark!

Sist oppdatert: 27. aug 2018 Skrevet av: trondheimsorn

 

Putball er både morsomt og utfordrende!
Behovet for å bryte ut av mønsteret oppstår gjennom en lang sesong, og det å kombinere det med en sosial sammenkomst med grilling – samtidig som konkurranseinstinktet får sitt – viste seg å være en svært vellykket kombinasjon. Ler Putballpark noen minutters kjøring retning sør ut av Trondheim sentrum – var et egnet sted for formålet. Putball har fått stor utbredelse i Skandinavia med mange baner i våre nærmeste naboland, og også her i Norge har vi fått flere baner. En 9-hulls «golf-fotball-bane» kan det beskrives som, med utspill fra tee og baner i ulik lengde og med forskjellig vanskelighetsgrad. Et spill som har hindringer og utfordringer underveis, og som har med seg både begreper og ide fra golf.

Dagen etter lørdagens 1-1 Toppseriekamp mot Avaldsnes – var A-laget til Trondheims-Ørn samlet – og trenerne Geir Arne Kristiansen og Mads Pettersen sto for kyndig veiledning – i hvert fall på grillingen. For uten mat og drikke duger ikke Toppseriehelter heller – så det var støtteapparats oppgave å sørge for inntak av nok og god grillmat på Ler denne dagen.

-Det er viktig å bryte opp litt, og det å møtes på en annen arena enn en fotballbane er viktig å prioritere av og til, forteller trener Mads Pettersen. -Vi er så mye sammen gjennom året og rutinene blir veldig like, og det skal ikke mye til for å skape variasjon, fortsetter han. Jentene på laget møtes fra tid til annen gjennom sesongen for rent sosiale sammenkomster, da blir det oftest å lage mat og kanskje se en fotballkamp – så Putball ble et nytt bekjentskap for flere av jentene.

Når villdyret våkner!
Her ble oppvarmingen lekfull med triksing og føling med en for dagen litt ny fotball, en type som er spesiallaget for formålet. Fotballsko på, selv om det er mulig å drive denne idretten med vanlig joggesko – skjønt her behøves ikke leggskinn. Og det skjer noe med disse jentene i det leken går over i en såkalt uskyldig konkurranse. For konkurranse trigger, og da legges silkehanskene bort hos Ørn-jentene som alle har et godt utviklet instinkt for å vinne. Fra første utspark fra Tee 1 – så er «alvoret» i gang. Med latter og veldig god stemning, men hele tiden en helt tydelig og underliggende tone. Her skal noen vinne! Eller som kantspiller Elin Sørum sa det: -Æ kom ikke hit for å tap – æ ska vinn! Med nordnorsk lynne og mentalitet var premissene satt.

Banene er utformet slik at alle kan delta og alle kan få det til. Hindringene som er på veien mot hullet som ballen til slutt skal ende i – har forskjellig vanskelighetsgrad – og det er i utgangspunktet fordel for de som har god ballfølelse og god teknikk. Men – som i en hvilken som helst annen konkurranse – så spiller også psyken inn. Gresset er høyt noen steder, tuene som velter lass, de finnes – og et vedvarende press fra omgivelsene er så absolutt til stede! Kommentarene sitter svært løst – og det blir et element å vippe motstanderne ut av balanse – så det som ser lettest i verden ut – ender med skivebom. Selv for de som spiller på høyeste nivå i Norge blir denne varianten av fotball en utfordring – men så absolutt en morsom en.

Det å bygge lag er en kontinuerlig prosess – på alle nivåer – og er viktig for Trondheims-Ørn. Slike ettermiddager er med på å bygge laget, skape samhold og dyrke relasjoner på en måte som til slutt vil vises på banen. Mye God-fot teori, men det må gjøres – og slike sosiale tiltak er med på å bygge tillit og laget som enhet. Ler Putballpark leverte strålende omgivelser på søndag – og Trondheims-Ørn kommer mer enn gjerne tilbake – slik at også noen får sin vel fortjente revansje.

Lyst til å prøve deg på Ler Putballpark?
Åpningstidene er mandag – søndag kl 1500-2100. Adressen er Nyhusvegen, 7234 Ler. Ring 975 34 638 for å bestille tid. Facebook: https://www.facebook.com/lerputballpark/