Samarbeider med Right To Play

14. januar 2007

Unni Lehn er Ørns Right To Play-ambassadør. Roar Strand og John Arne Riise er de eneste andre norske fotballspillerne som er Right To Play-ambassadører.
Right To Play er en internasjonal, humanitær organisasjon som bruker lek og idrett som en arena for utvikling av barn og unge i verdens mest vanskeligstilte områder. Right To Play arbeider i 22 land i Afrika, Asia og Midt-Østen, ble etablert i 2000 i forlengelsen av Olympic Aid og ledes internasjonalt av Johann Olav Koss.
Ørns styreleder Anne Sophie Hunstad har allerde vært i Ramallah i Palestina for å knytte kontakt med Right To Play der. Ramallah har blitt valgt fordi det er en av Trondheims vennskapsbyer. Trondheims-Ørn skal sammen med Right To Play bidra til mer damefotball i Palestina. De har et damelandslag, men møter mange vanskeligheter når de skal spille. Som oftest får de ikke lov til å trene engang.
– Vi kan bidra mye gjennom egne erfaringer og å i det å gi jentene sjøltillit, sier Anne Sophie Hunstad. – Det å sette menneskene rundt deg i mestringssituasjoner, vil kunne skape kjemper av dverger. Det skal vi gjøre sammen med Right To Play i Ramallah. Vi er stolte over at vår Unni er ambassadør.