Seier og full kontroll mot Fart!

Full jubel i garderoben etter 2-0 mot Fart!

Sist oppdatert: 18. mai 2019 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Trondheims-Ørn fikk med seg tre poeng fra Oslo i Superhelgens første kamp. Ørn vinner fullt fortjent i en kamp de gule og blå dominerer fullstendig fra start til mål.

Første omgang er ingen spesielt god omgang fra Ørn, med få sjanser – et langskudd fra Laura Gashi som nesten eneste – men samtidig er vi gjerrige bakover og slipper ikke Fart til i det hele tatt. Fart ser lite fantasifulle ut, ligger lavt og satser kun på kontringer i sitt 5-3-2 system. Spesielt spilles det mot nr 8 Julie Blakstad som viser fart og ferdigheter – men er omtrent alene. 0-0 til pause med relativt god kontroll for Ørn.

I 2. omgang kommer Ørn ut med samme lag, men det ser bedre ut offensivt. Fortsatt med ballen på Farts banehalvdel stort sett hele veien, og det er trygt bakover – Fart skaper ingenting. Så kommer Adserø inn for Gashi, og vi får litt mer trykk i spillet fremover.

1-0 til Ørn skjer etter 60 min. Marit Clausen header inn fra kort hold, etter et frispark fra Cesilie Andreassen noen få meter fra midtstreken. En meget sterk Clausen vinner duellen og 1-0 er et faktum! Ørn har antagelig 80-20 i ballinnehav i denne kampen – og Fart har fint lite å komme med, og det er egentlig full kontroll i hele denne omgangen også. Etter 79 minutter får Julie Adserø en pasning fra venstre kant – drar seg innover og setter ballen kontrollert, et direkte og hardt skudd som går under keeper. En fantastisk fin scoring fra oppbygging til den ligger i nota!

(Fornøyde målscorere: Marit Clausen og Julie Adserø)

Ikke årets beste kamp ifølge trener Steinar Lein, men det viktigste idag var tre poeng! Kampen ender 2-0 til Ørn, og poengfangsten økte til totalt 9 poeng. Den plasseringen laget vil ha før VM-pausen, vet man ikke før Lyn og Avaldsnes har spilt sine kamper på henholdsvis senere på lørdag, og søndag. Banens beste ble kåret av lokal jury: Emilie Bragstad.

(Kåret til banens beste nok en gang: Emilie Bragstad)

Laget:

Nøstmo – Næss – Vårhus – Sunde – Olsvik – Joramo – Bragstad – Gashi (Adserø) – Andreassen (Engesvik) – Melhus (Tina Fremo) – Clausen