Sesongoppkjøringen er i gang!

Steinar Lein ser lyst på årets Ørn-sesong!

Sist oppdatert: 31. jan 2019 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Sesongoppkjøringen er i gang!

En ny sesong står for døren og forberedelsene på treningsfeltet er godt i gang. 2019-sesongen har en blid – men bestemt Steinar Lein på sidelinjen som ny hovedtrener.

 

-Det er utrolig gøy å være i gang. Det kjekkeste med å være trener er å jobbe på feltet, så jeg trives veldig godt der.

Det sier den ferske Ørn-treneren som tok fatt på nye arbeidsoppgaver på nyåret i Trondheim etter å ha vært trener for Haugars kvinnelag i 2.divisjon i Rogaland. Den tidligere Rosenborg-spilleren har i tillegg trenererfaring fra både Vard Haugesund og Hødd i 1.divisjon, hvor han hos sistnevnte også var spillerutvikler.

 

Nå er fokuset rettet 100 prosent mot Trondheims-Ørn, og den tidligere midtbaneterrieren har i løpet av sine to første uker bak roret dannet seg et bilde av spillergruppen.

– Jeg har sett det er en del positive elementer som sitter, i tillegg til hva som er en mangelvare eller må forbedres, sier Lein som ser på seg selv som ekstremt detaljorientert, og pasningsspillet er noe av det første han har tatt tak i.

-Det er mye å gå på når det kommer til pasningsspill og detaljer til hvordan man kommuniserer gjennom pasningen, fortsetter han.

      

 

-Gjennom gode prestasjoner bygger vi selvtillit

Videre ønsker Lein å bygge videre på et godt miljø som gir trygghet,” noe som videre gir muligheten til å utvikle spillere”, men er bestemt på at det er viktig å gjøre ting i riktig rekkefølge.

-Vi må være tydelige på hvordan vi ønsker å fremstå både offensivt og defensivt. Hvis spillerne har en felles forståelse for hvordan vi ønsker å fremstå blir det enklere på banen og hvis jeg klarer å så inn mitt budskap er det mye enklere for spillerne å forholde seg til det og for å skape positive opplevelser, sier han og legger til:

-Gjennom gode prestasjoner får vi gode resultater, og gjennom gode resultater bygger vi selvtillit. I en spillergruppe som vant fire Toppserie-kamper i fjor er det ikke sikkert selvtilliten er der den bør være.

Godt førsteinntrykk blant spillerne

I fjor endte det til slutt på 10. plass i Toppserien. Nå skal Lein forsøke å føre klubben oppover på tabellen. Spillergruppen er i alle fall tilfreds med 48-åringen etter en drøy uke på treningsfeltet og førsteinntrykket etter Leins inntrykk blant spillergruppen er bra.

    

-Jeg sitter med et veldig positivt førsteinntrykk. Jeg har en mye bedre følelse i år sammenlignet med i fjor på samme tidspunktet. Jeg føler vi er mye mer avslappet, litt spente på ny trener og treningsopplegget som det medfører, sier Kristine Nøstmo og skryter av Lein.

-Han er veldig tydelig på at vi må gjøre arbeidsforholdene til hverandre bedre. Tidligere har det vært veldig overordnet, nå er det på detaljnivå og det er noe nytt. Det er kjente elementer han fokuserer på, men det er godt å tenke annerledes enn hva vi har gjort de foregående sesongene.

-I tillegg har han vært trener for et damelag tidligere, og det har mye å si med tanke på hvordan man skal tilnærme seg jenter når det kommer til følelser og slikt som er ganske annerledes enn hos gutter, sier Nøstmo, og får støtte fra Ane Eggen som føler Lein tar tak i elementer som kanskje ikke har fått fullt så mye oppmerksomhet på feltet tidligere.

-Det virker som han har veldig mye kunnskap om det fotballfaglige og tar tak i nye områder som vi kanskje ikke har hatt fullt så mye fokus på tidligere, sier den tidligere Byåsen-spilleren som signerte ny kontrakt med Ørn i fjor, og sikter blant annet til pasningsspillet og «hvordan man kommuniserer gjennom pasningen».

Komplett stall nærmer seg

Eggen er imidlertid ikke den eneste som har forlenget kontrakten siden fjorårssesongen. Fjorårets toppscorer Julie Adserø, samt Maria Olsvik og Tina Fremo har også forlenget kontraktene sine. I tillegg har Ina Vårhus og Elen Melhus signert proffkontrakt for den kommende sesongen, etter å ha hatt amatørstatus på sine tidligere kontrakter.

Maiken Bakke har returnert til Trondheims-Ørn etter to sesonger i Grand Bodø hvor hun har tilegnet seg verdifull Toppserie-erfaring. Hun forteller at det har vært ett langsiktig mål og en drøm å returnere til Ørn Arena.

-Jeg har hele tiden hatt et mål om å komme tilbake til Ørn, og jeg er veldig glad for å ha klart det nå, sier kantspilleren som står bokført med to aldersbestemte landskamper og beskriver seg selv som” en lynrask ving som er liten, men sterk”.

Ørn-stallen 2019 nærmer seg komplett. Noen brikker er fortsatt ikke helt ferdig lagt. -Vi har en spiller på prøvespill denne og neste uke, samt at det nærmer seg avklaring på ytterligere en spiller før vi drar på treningsleir i Tyrkia 9. februar, kan Lein fortelle.

Hard treningsperiode i vente – Vålerenga første treningskamp 1. februar

Nå har laget vært gjennom en tøff treningsperiode før årets første treningskamp. Da venter sterk motstand i Vålerenga fredag 1. februar, men med flere aldersbestemte landslagsspillere på oppdrag i treningsperioden byr det på problemer. Kampen spilles i Valhall 1.2 kl 1300.

-Vi har veldig mange på yngre landslag, noe som selvfølgelig er veldig positivt, men det gir utfordringer når det kommer til å sette sammen et lag. Derfor ønsker jeg en god motstander tidlig hvor vi får bekreftelse på hvor i løypen vi ligger, sier Lein som heller ikke garanterer at han kommer til å presse gjennom 4-3-3 for enhver pris.

– Vi ønsker å spille 4-3-3, men hvis spillermaterialet tilsier noe annet kan det være vi må vike fra det. Det er ikke noen grunn til å presse gjennom en formasjon for hvis man ikke har spillertypene til det, forteller den nyansatte treneren som nå ser frem til 2019-sesongen.