Trondheims-Ørn – LSK Kvinner 0-3.

Ørn i trøbbel etter 0-3 på hjemmebane - uforandret tabellsituasjon etter nytt hjemmetap!

Sist oppdatert: 18. sep 2019 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Trondheims-Ørn tapte hele 0-3 mot LSK Kvinner onsdag – i hengekampen fra juli. En kamp som Ørn hadde full kontroll på og styrte i 60 minutter. Så kom det første målet i mot – og hele kampbildet endret seg.

Det var et revansjesugent Ørn på Koteng Arena på onsdag. Tapet i LSK-hallen 7. september skulle hevnes, og det dårlige inntrykket vi satt igjen med etter Lyn-kampen på lørdag – skulle rettes opp. Og for en start det ble. Vi fikk se et hardt arbeidende og velspillende hjemmelag som styrer kampen mot serielederen i første omgang – og som i tillegg skaper store målsjanser – nok til at det burde stå 2-0 eller mer i Ørns favør etter de første 45. Fine kombinasjoner, og bra kontroll bakover som vanlig – det så rett og slett bra ut etter 1. omgang hvis vi ser på banespillet isolert sett.

Men fotball handler først og fremst om å få ballen i mål – og der er Ørn ikke gode om dagen. Sjansene som laget har i 1. omgang der man er alene med keeper 2 ganger, har heading like over – skudd som stryker tverrligger – en kamp som Ørn fortjent burde ledet. Kvaliteten foran mål er dessverre for dårlig i kveldens kamp, selv om det også handler om marginer som ikke er på hjemmelagets side – så går det ikke å skjule seg bak det. Bortsett fra Marit Clausen ser ikke Ørn-laget målfarlig ut over hodet, og det er en utfordring som laget bør finne ut av – dersom den utsatte kvalifiseringsplassen skal unngås.

Etter 63 minutter får LSK frispark rett utenfor 16. meteren til Ørn, og Elise Thorsnes er nådeløs når hun banker ballen inn fra skrått hold. Nok en dødball går bak Nøstmo, og der laget ellers forsvarer seg strålende i åpent spill – har dødballer blitt et aldri så lite mareritt for de gule og blå. Det er ball nummer 9 som slippes inn på defensiv dødball, så det er ikke vanskelig å se hva som er utfordringen.

Etter 0-1 endrer kampen karakter – og initiativ, styring, kombinasjoner – delvis innsats – faller i kvalitet. Ørn skaper mindre nå, og henger litt etter i banespill – og de rutinerte fra Romerike tar mer og mer over. Etter 79 minutter er det Synne Skinnes Hansen som gjør 2-0, og det som var vanskelig i utgangspunktet ble plutselig mye vanskeligere. Ørn skaper noe mer i noen minutter og håpet henger i et snøre når Clausen dundrer ballen i tverrligger og over mål – men i motsetning til LSK så går ikke ballen i mål. Når så Meryll Abrahamsen fastsetter sluttresultatet til 0-3, så føles det tungt for hjemmelaget – og mange vil si at det ikke gir et riktig bilde av kampen, hvis vi tar de første 60 minuttene i betraktning.

Det hjelper lite. Null poeng. Null mål på hjemmebane nok en gang, men vi tar med oss som en mager trøst at også Lyn taper sin kamp 2-3 mot Avaldsnes, så avstanden nedover er uforandret for Ørn på grunn av det. Avaldsnes derimot puster lettet ut, og er nok borte fra bunnstriden med dette resultatet. Stabæk slår til med to seire på rad etter å ha plukket tre poeng mot Kolbotn i kveld, og nærmer seg Lyn noe. Kolbotn er i fritt fall – tapte sin sjette kamp på rad.

På den positive siden tar vi med oss en god time, med godt spill og flott innsats. Så får de involverte gå i analyserommet og se på hva som skjer fra Ørn slipper inn det første målet og til kampen blåses av – det fremsto som en kamp med to vidt forskjellige omganger – det må antagelig løses opp i noe før laget reiser til Oslo på lørdag og skal kjempe om de neste viktige poengene. Heldigvis for Ørn var de andre resultatene i Ørns favør: Lyn tapte – og Kolbotn ser ut som har sluttet å ta poeng – så litt flaks på den fronten hjalp noe.

Neste kamp er på lørdag, borte mot Vålerenga som er på en stigende formkurve – før vi skal til Klepp søndagen etter der igjen. To bortekamper på rad, før en landslagspause kommer i høstferieuka. Neste hjemmekamp på Koteng Arena er 12. oktober mot Kolbotn.

Klarer Ørn å gjenskape de første 60 minuttene mot LSK på Intility stadion på lørdag er det håp. Det er ikke en eneste kamp uten betydning når det gjenstår bare 6 kamper – så dette blir en thriller helt inn til 16. november slik det ser ut akkurat nå!

Kampfakta:

Koteng Arena, onsdag 18.9 kl 17:30

Tilskuere: 295

Laget: Nøstmo – Olsvik – Vårhus – Næss – M. Olsen – Joramo – Sørum – Andreassen (L. Gashi, 70. min) – Melhus – Clausen – Bakke (Berg-Johansen, 73. min)