Trondheims-Ørn med 8 landslagsspillere i mars og april!

Emilie Joramo - en Ørn for Norge, her mot Sverige i 2018. (foto: Vegeir Kjærstad)

Emilie Joramo - en Ørn for Norge - her mot Sverige.

Sist oppdatert: 23. mar 2019 Skrevet av: trondheimsorn

 

Trondheims-Ørn har store deler av sin A-tropp ute på landslagsoppdrag – nok en gang. På Norges J17-landslag er vi representert med hele fire spillere – Andrea Sivertsen Broholm, Emilie Joramo, Laura Gashi og Siri Berg-Johansen er alle med når EM-kvaliken sparkes i gang i Skottland onsdag 20.3 mot Irland. Det fortsetter mot Skottland 23.3 og avsluttes mot Tyskland 26.3. Gruppevinneren her går til EM i Bulgaria i mai. Alle disse 4 representerte Norge i fjorårets J16, og har vært stabilt med i uttak de siste 1-2 årene – og tar gradvis stegene i landslagstrappa. Mye står på spill for våre aller yngste ørner i Skottland. Vi krysser fingre for at vi får se disse flotte representantene i et mesterskap – første mulighet er allerede i mai.

Laura Gashi, Foto: Astrid M. Nordhaug
Emilie Joramo, Foto: Astrid M. Nordhaug
Andrea Sivertsen Broholm, Foto: Astrid M. Nordhaug
Siri Oline Berg-Johansen, Foto: Astrid M. Nordhaug

 

Går vi et hakk opp i alderstrinn finner vi J19. Der har vi med Elin Sørum og Malin Sunde fra egne rekker. Vi kan samtidig ta med at den tidligere Freidig og senere KIL/HEMNE-jenta Karen Oline Sneve (nå Lyn) også er med i troppen som keeper – så vår region er svært godt representert på de yngre landslagene totalt sett. J19 skal også kjempe i EM-kvalik – men disse kampene spilles på Hønefoss og Jessheim. Vi møter Nord-Irland 3. april, Ukraina 6. april og til slutt Danmark 9. april.

Malin Sunde, Foto: Astrid M. Nordhaug
Elin Sørum, Foto: Astrid M. Nordhaug

På nest øverste landslagsnivå har vi U23, som er siste trappetrinn før A-landslaget. Ørns Rakel Engesvik er mer eller mindre et fast innslag der – og laget setter kursen til La Manga og seksnasjoners turnering i april. Der møter vi sterke og tradisjonsrike nasjoner som Italia den 5.4, England 7/4, og til slutt Frankrike 9.4.

Rakel Engesvik, Foto: Astrid M. Nordhaug

Vi har også vårt nyeste tilskudd på Ørn-stammen på landslag. Lauren Amanda Silver kom til Trondheims-Ørn i februar og spiller for Jamaica. Den 25 år gamle amerikanskfødte jenta med den presise og skarpe venstrefoten skal på en litt lengre reise. Reggea Girlz som laget kalles – skal til Sør-Afrika i starten av april som en del av forberedelsene til årets VM. Det blir svært spennende å følge Lauren i jakten på heder og ære i Frankrike i juni – der de møter Brasil, Australia og Italia i sitt aller først VM. Fortjent VM-tur etter å ha blitt nummer tre i kvalifiseringen – bare slått av sterke USA og Canada.

Lauren Amanda Silver , Foto: Astrid M. Nordhaug

Vi ønsker alle våre landslagsspillere lykke til! Nå er det like før vi får se alle disse i aksjon i vår hjemlige liga. Søndag 24.3 braker det løs på Ørn arena kl 14:00. Da kommer Arna/Bjørnar på besøk – og vi skal kjempe for tre poeng og en god sesongstart!