Uavgjort mot Avaldsnes – avgjørelse på overtid!

Uavgjort på overtid mot Avaldsnes!

Sist oppdatert: 15. apr 2019 Skrevet av: trondheimsorn

 

Trondheims-Ørn og Avaldsnes delte poengene i vårsola på Ørn arena i kveld. Et tent og kampklart Ørn sto klare til å ta i mot fremmedlegionærene fra Avaldsnes med sine 7 utlendinger i startoppstillingen mot Ørns helnorske 11-er.

Med god stemning før kampstart fra en syngende supporterklubb som satte stemningen – og stigende forventninger blant 315 tilskuere – var det virkelig klart for en batalje på Lade i kveld. Avaldsnes hadde mest ballbesittelse i starten av kampen, og avslørte tidlig at de har mange gode individualister i laget, med rikt ferdighetsnivå. Bortelaget med Thomas Dahle på benken satte Ørn under press, men hjemmelaget var disiplinert og løpssterke i dag, så de viste seg ikke enkle å bryte ned. Flere halvsjanser i starten – og noen gode skudd – men forholdsvis grei kontroll fra hjemmelaget de første 20 minuttene – men med en ganske klar tendens i kampen at Avaldsnes kom til å ha mer ball enn hjemmelaget.

Sånn sett kommer klisjeen – mot spillets gang – til sin rett: for etter 26 minutter kommer Cesilie Andreassen seg fri på høyre kant, får lagt inn – og der fra kloss hold, setter Julie Adserø 1-0 etter en nydelig heading. Etter ca 30 minutter må Kristine Nøstmo hente fram en redning fra øverste hylle – når Avaldsnes får avsluttet fra 18 meter, et knallhardt skudd som Nøstmo slår i metallet. 1-0 står det ved pause, noe hjemmelaget skal være godt fornøyde med.

2. omgang starter som første med et visst overtak fra Avaldsnes. De kommer til flere sjanser i denne omgangen – og det er 2 skudd som er så nære vinkelen som overhodet mulig – som gjør at hjemmelaget til tross for et mye jevnere banespill fortsatt er fornøyde med ledelsen. En svært frisk Emilie Joramo (17 år) bidrar til duellstyrke, og sørger for at laget hever seg. Såpass mye at den unge jenta fra Rennebu blir kåret til dagens Ørnspiller av en lokal jury! En annen spiller født i 2002 kom også inn, Laura Gashi fikk også spilletid i 2. omgang.

Et gjensyn fikk vi også med Marit Clausen – som kom inn på slutten og skulle stabilisere på midten foran stopperne – og bidra med styrke og kraft når det trengtes i denne viktige sluttfasen av 2. omgang. Kampen er i ferd med å ebbe ut – Avaldsnes virker noe mer resignerte og det ser ut som Ørn rir dette av – da det i kampens siste tilleggsminutt blir corner til bortelaget. Og det som ikke skal skje, det skjer: Ørn slipper inn 1-1 på corneren og 2 poeng føles antagelig tapt blant alle med gul/blå hjerter i det sekundet dommeren blåser kampen av. Hjemmelaget kjempet og slåss, og akkurat i dag holdt det til et poeng – det kunne blitt tre – men i lys av alle sjansene til Avaldsnes var resultatet sånn sett ikke ufortjent.

Nå venter en ukes trening opp mot 2. påskedag og kampen borte mot Stabæk. Et lag uten poeng. Et Stabæk-lag som heller ikke har scoret mål ennå i årets Toppserie, så da ble årets første tre-poenger for Ørn utsatt – skal vi si til 22. april?

Kampfakta: 

Trondheims-Ørn:

K. Nøstmo

Mali Næss – Malin Sunde – Ina Vårhus – Maria Olsvik

Cesilie Andreassen – Elin Sørum (Laura Gashi, 69. min) – Rakel Engesvik – Emilie Bragstad (Emilie Joramo, 55 min) – Elen Melhus (Marit Clausen, 79. min)

Julie Adserø

Tilskuere: 315

Mål: 1-0, Julie Adserø (26. min), 1-1 Dejana Stefanovic (93. min)

 

Torgrim Olsen