Unge landslagsspillere i kø

Sist oppdatert: 29. aug 2018 Skrevet av: trondheimsorn

 

De gule og blå har alltid vært godt representert på landslaget, men sjelden har det vært flere unge landslagspillere i ørneredet enn nå.
Legger du turen innom en kveldstrening på Ørn Arena, kan du oppleve et tosifret antall ungdomslandslagspillere i aksjon. På A-laget finner du Rakel Engesvik (Norge U23), Svanhild Sand (Norge U23), Malin Sunde (Norge U19), Elin Sørum (Norge U19) og Emilie Bragstad (Norge U19). På rekruttlaget trener Sara Kanutte Fornes (Norge U19), Tuva Minde (Norge U17), Emilie Joramo (Norge U16), Laura Gashi (Norge U16) og Andrea Broholm (Norge U16).
Hvis vi legger til alle landslagsspillerne som har forlatt Ørn de siste årene – her snakker vi minst fem – er det liten tvil om at talentfabrikk-stempelet er vel fortjent.
I den ferske U23-troppen er det to Ørn-spillere. I den siste U19-troppen er fire (!) Ørn-spillere tatt ut. I siste U17-landskamp var tre Ørn-spillere med i troppen, og i de kommende U16-landskampene mot Sverige er tre Ørn-spillere med.
Tett samarbeid med skolen
Ørn kan glede seg over et rekordhøyt antall unge landslagsspillere, hvor de aller fleste dro sine første sålefinter rundt omkring i Midt-Norge – på Stjørdal, Rennebu, Kattem, Strindheim, Sunndal, Nardo, Tiller, Verdal, Stadsbygd og andre småklubber. Nå er de samlet i Trondheims-Ørn, hvor klubben tar nye grep for å utvikle talentene til neste generasjon toppspillere.
– Sammen med Strinda og Olympiatoppen har vi lagt til rette for at unge fotballspillere får muligheten til å yte maksimalt både på banen og på skolen. Vi har lært mye av de første årene og ser nå at Spisset Toppfotball-prosjektet vil være svært viktig for tilveksten i Ørn i årene framover, sier Mads Pettersen, toppspillerutvikler i Trondheims-Ørn med oppfølging av alle landslagspillerne i klubben som sin primæroppgave.
Tar spennende grep
Pettersen ble ansatt som spillerutvikler i Ørn i 2017, med særskilt ansvar for de unge talentene i klubben. Denne vinteren har Ørn ansatt tidligere juniorlandslagstrener Tarjei Smågesjø som sportslig leder, og i kulissene jobbes det med nye tiltak som skal styrke talentarbeidet i Ørn ytterligere.
– Vi er heldige som har samlet så mange lovende fotballspillere her. Det bidrar til et førsteklasses treningsmiljø både for de selv og de andre spillerne på laget, sier Pettersen. Han fremhever det tette samarbeidet med Olympiatoppen i Granåsen og Strinda videregående skole som nøkkelårsak til at de fremste lokale talentene blir i regionen og velger Trondheims-Ørn.
Lønnsomt for Ørn
– Vi er inne i en periode med usedvanlig mange spennende unge spillere i Trondheim og Midt-Norge, og ingenting er mer lønnsomt for Trondheims-Ørn enn å ta ekstra godt vare på de nærmeste talentene våre, sier Pettersen. – Jeg kan ikke garantere at Ørn er klubben med flest unge landslagspillere akkurat nå. Men vi kan jo ikke være langt unna førsteplassen?
Her kan du se de siste landslagsuttakene:

Liste over Ørns landslagsspillere