Ventetida er over!

Årets draktsett er klare til match!

Sist oppdatert: 23. mar 2019 Skrevet av: trondheimsorn

 

De nye draktene er klare. Spillerne er klare. Trenere og støtteapparat er klare. Hele klubben er klar! Da kan vi bare sette i gang!

(Keeperdrakten til Kristine Nøstmo)

Toppserien 2019 starter i år før herrenes Eliteserie, og hva er vel bedre enn å få muligheten til å ta årets første tre poeng allerede 24. mars? Mot tradisjonsrike Arna/Bjørnar – fra Bergen. Klubben som ble regelrett ribbet for spillere av naboklubben Sandviken før sesongen – skal kjempe hardt for å gjenta fjorårets bronsemedaljer. Med et nykomponert lag, ny trener og følelsen av lite tid til å samspille mange nye, er muligheten for å gjøre et godt resultat mot de røde og svarte – meget god.

 

Men dette rutinerte Toppserielaget – med noe så sjeldent som en god delegasjon bortesupportere, i de mer eller mindre berømte «Bjørnane» – kommer til Ørn arena for å vinne – verken mer eller mindre. Så at dette blir en tøff og jevn kamp – er noe de fleste tror på.

 

Trondheims-Ørn på sin side må straffe fjorårets 10. plass med litt margin for å unngå å havne i en potensiell vrien kvalifisering. Årets Toppserie skal til neste år slankes med 2 lag. Fra 12 til 10 lag, med et nytt sluttspill for både seriemesterskap og nedrykk fra 2020-sesongen.

(A-stall 2019, foto Astrid M. Nordhaug)

Forventningene er mer prestasjonsbaserte enn resultatorienterte for vår egen trener Lein. Et tabelltips får du ikke fra den kanten på denne tiden av året. Fornuftig nok! Resultater kommer som følge av prestasjoner, og da er det om å gjøre at de er best mulig. Med mange spillere på landslag er det utfordrende å være trener. En god oppkjøring i Tyrkia og gode treninger de siste ukene gjør at det er grunn til å glede seg til å gå på Ørn arena i 2019.

Steinar Lein, Foto: Astrid M. Nordhaug

I tillegg kan mye tyde på at det vil være tettere bak LSK Kvinner i år – med flere lag som melder seg på i kampen om medaljene – slik at årets Toppserie virker mer spennende enn på lenge. Det kan bli et bikkjeslagsmål for å unngå både direkte nedrykk og kvalifisering for flere lag. Og med åpnere kamp om medaljene er det duket for spenning i det som også er en VM-sesong, der flere enkeltspillere ønsker å markere seg for å komme seg til Frankrike i juni.

 

De aller fleste tror fortsatt at seriegull nummer seks på rad havner på Romerike også i år. Men både fjorårets sølvvinner Klepp, Sandviken og hardt satsende Vålerenga forventes å gi de kanarigule kamp til døra. Lag som Røa, Kolbotn og Avaldsnes har mye rutine – og kan overraske – som de av og til gjør. Vårt eget Trondheims-Ørn, Arna/Bjørnar og Lyn har hver for seg svært mye talent i rekkene – og kan også melde seg på i kampen om en god tabellplassering – spesielt hvis de får en god start. Nyopprykkede Fart fra Hamar ventes å få det tøft med å overleve i divisjonen – sammen med et Stabæk som virker også ganske svekket etter fjoråret.

 

Men i morgen søndag 24.3 kl 1400 er det kun en ting som gjelder: med nebb og klør skal vi kjempe for tre poeng mot Arna/Bjørnar!