VM-spiller klar for Ørn!

Lauren Amanda Silver, landslagsspiller for Jamaica

Sist oppdatert: 14. mar 2019 Skrevet av: trondheimsorn

 

Trondheims-Ørn og hovedtrener Steinar Lein har gjort sin første store signering i 2019. Fra Florida kommer Lauren Amanda Silver, en 25 år gammel midtbanespiller/vingback med 18 landskamper for Jamaica. Silver har tidligere spilt for klubber i USA, Sverige, Frankrike og Skottland.

– Silver kommer til Ørn for å vinne fotballkamper og bygge videre på en allerede spennende karriere. Vi får en voksen spiller med god teknikk, mye løpskraft og typisk amerikansk vinnerinstinkt som garantert vil løfte oss både på trening og i kamp, sier Lein.

Silver har skrevet 1-års kontrakt med Ørn og gleder seg til å bringe gode fotballøyeblikk til Ørn Arena med den kvasse venstrefoten sin.

Allsidig spillertype
– Jeg er en positiv og blid spiller med stor utholdenhet og høy frekvens. Har ofte spilt som 6-er og 8-er på lagene mine, og på Jamaica spiller jeg mye venstre back. Toppserien blir en ny erfaring for meg, og jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang for Ørn og Steinar, sier Silver.

Tredjeplass i VM-kvalik
Silver er født i Florida og spilte collegefotball for University of Florida fra 2011 til 2014. Hun kunne spilt for USA, men med jamaicansk morfar valgte hun det jamaicanske landslaget, også kjent som Reggae Girlz. Høsten 2018 spilte hun fast på laget som sikret seg bronse i Concacaf-mesterskapet bak USA og Canada og dermed en historisk tur til Frankrike i sommer – som første kvinnelag fra Karibia i et VM-sluttspill.

Proff i Frankrike og Sverige
I USA har Silver spilt for Houston Dash og FC Kansas City, begge i National Women’s Soccer League (NWSL). Hun har også spilt for Bollstanäs i Elitettan i Sverige og for FC Metz i den franske toppserien.

Silver er født 22. mars 1993 i Miami. Hennes foreldre var begge maratonløpere, mens hennes søster spilte fotball og inspirerte Lauren til å velge lærkula.

En rollemodell
– På et ungt og meget lovende Ørn-lag ønsker vi at Lauren skal være en rollemodell som går foran i krigen, som deler av erfaringen sin og viser talentene våre hva som kreves for å vinne fotballkamper, sier Lein.

Gled deg til å oppleve karibisk energi og spilleglede når sesongen braker løs på Ørn Arena søndag 24. mars mot Arna/Bjørnar. Deretter får du enda en Ørn-spiller å heie på i VM, hvor Reggae Girlz får bryne seg på Brasil, Italia og Australia i sine innledende kamper.