4-2 over Sandviken – klare for semifinale!

Jubelen sto i taket etter 4-2 mot Sandviken i kvartfinalen!

Sist oppdatert: 21. aug 2019 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Trondheims-Ørn slo Sandviken 4-2 i kvartfinalen i cupen etter en utrolig spennende kamp! Her sto høydepunktene i kø, og vi fikk mange mål, tette dueller, utvisning og to ganske ulike omganger.

Første omgang starter med et meget offensivt Ørn-lag som går ut og bestemmer på hjemmebane. Sandviken virker ikke helt på hugget i starten og Ørnjentene vinner dueller og styrer spillet på en overbevisende måte. 1-0 kommer allerede etter 8 minutter. Cesilie Andreassen kommer fra sin indreløperposisjon på venstre side på Sandvikens banehalvdel, og slår noe som ligner på et innlegg med sin strøkne venstre fot. Innlegget går på skrå fra utsiden av 16-meteren – rett gjennom feltet og helt borte i det lengste hjørnet – og i mål! Emilie Joramo er bare nesten borti ballen – men målet er Ces sitt, og ledelsen føles fortjent!

Ørn slipper Sandviken litt inn i kampen, og forrige hjemmekamp mot Sandviken ble avgjort av Maria Brochmann på et frispark.  Denne gangen vinner hun en duell med Ina Vårhus etter et innlegg, og 1-1 er et faktum.

2-1 til Ørn er et smykke av et mål, signert Marit Clausen. Et silkemykt nedtak – en flott vending og på volley smeller hun ballen inn fra distanse – utagbart for målvakt. Et meget flott mål som vi tåler å se mange ganger i reprise. Da hadde det gått 19 minutter. Men Clausen var ikke ferdig. To-tre minutter senere vinner hun en luftduell med Sandvikens keeper og forsvarsspiller, tar ned ballen på 16 meter, og har skaffet seg en posisjon der hun har helt åpent mål – så etter 21 minutter står det 3-1 til hjemmelaget.

Så kommer nok et flott mål av hjemmelaget. På corner. Et minutt før pause. Et nydelig buet løp av nr 7 Rakel Engesvik som har kommet inn for en skadet Malin Sunde. Engesvik skaffer seg nødvendig rom – og stanger corneren perfekt i mål. 4-1 etter 45 minutter er fortjent, og et flott utgangspunkt før andre omgang.

Marit Clausen var avgjørende med sine to mål i dag. Kåret til banens beste av den lokale juryen.

2. omgang får et helt annet preg, og Sandviken tar mer og mer over og hjemmelaget virker relativt komfortable med 3-måls ledelse. Men med en halvtime igjen å spille blir det ny spenning i kampen. Ina Vårhus drar ned Kennya Cordner som er på vei gjennom mot Nøstmo og Ørn-målet – og straffen er ikke overraskende marsjordre og rødt kort. Det andre røde kortet (fikk også rødt mot Kolbotn) på kort tid, for en ganske lik forseelse. Cordner ble fratatt en målsjanse, så det røde kortet var det ingen protester på.

Herfra og inn blir kampen en ren forsvarskamp for hjemmelaget, på lik linje med Kolbotn-oppgjøret for et par uker siden. Naalsund hos Sandviken reduserer en gang til i det 79 minutt, men det kommer ikke flere mål fra de røde og hvite fra Bergen – så oppgjøret ender 4-2 til Ørn! Jubelen sto dermed i taket i hjemmegarderoben etter kampen!

Men det kostet: Malin Sunde fryktes ute i ca 6 uker, Andreassen fikk seg også en smell – men uvisst hva konsekvensen er der ennå.

I semifinalen fikk Ørn hjemmekamp, og får besøk av LSK Kvinner den 26. oktober. Da blir det fullt på Koteng Arena, for her er drømmen om cupfinale svært stor for alle som støtter Trondheims-Ørn!

Fakta:

Kvartfinale NM, onsdag 21. august 2019, Koteng Arena:

Tilskuere: 281

Trondheims-Ørn – Sandviken 4-2 (4-1)

Nøstmo – Næss – Sunde (Engesvik) – Vårhus – Olsvik – Bragstad – Joramo – Sørum (Fremo) – Andreassen (Broholm) – Melhus – Clausen