Trondheims-Ørn gleder seg til høstsesongen!

Ørn er klare til kamp - les intervjuet med Steinar Lein!

Sist oppdatert: 30. jul 2019 Skrevet av: trondheimsorn

 

Sommerferien for Trondheims-Ørn og resten av Toppserien er definitivt over for denne gang.

Nå nærmer det seg NM-runde mot Fløya onsdag 31.7 klokken 15:00 på Koteng Arena, og Toppserie borte mot Kolbotn på Sofiemyr lørdag 3.8 – også den klokken 1500.

VM i fotball i Frankrike var en gedigen suksess – både sportslig, kommersielt og med tanke på publikum. Hvordan skal vi følge opp dette her hjemme – og hvordan vil all oppmerksomhet påvirke tilstrømningen til de ulike arenaene i norsk Toppserie? I tillegg er forholdet mellom RBK og Ørn blitt et hett tema i de siste ukene – i lys av utviklingen ellers i Europa.

Vi har tatt pulsen på vår hjemlige status på Koteng Arena, og fått hovedtrener Steinar Lein til å dele sine synspunkter på hvor vi står nå.

Hovedtrener Steinar Lein , Foto: Astrid M. Nordhaug

Hvordan har oppkjøringen vært i sommer?

Det har vært en bra oppkjøring, men en uvanlig lang periode uten kamper. Det skal bli godt å komme i gang igjen.

Ørn har hatt spillere på utlån, det har vært småskader her og der. Hva er status på troppen til Ørn?

Maria Olsvik, Rakel Engesvik, Cecilie Andreassen, Maiken Bakke sliter med alle med skader, men vi håper at disse vil være spilleklare innen kort tid. Siw Døwle er langtidsskadet, og det vil nok ta en tid før hun er tilbake i kamp.

Jenny Østerås (Kil/Hemne), Maiken Bakke (Grand Bodø), Ane Eggen og Tina Fremo (Byåsen) var utleid i landslagspausen og fikk verdifull kamptrening. Alle er nå tilbake i Ørn, og er klare til å bidra i høstsesongen.

Du var en tur i Frankrike og så VM-kamper på nært hold. Hva slags inntrykk fikk du under VM?

Turen til Frankrike og VM var en tur med faglig påfyll. Seminar på dagtid og kampobservasjon på kveldene. Inntrykket er at kvinnefotballen er i vekst. En ser jo at kvaliteten/ferdighetene til enkeltspillere har blitt bedre. De beste spillerne kontrollerer og behandler ballen mer effektivt enn tidligere. Vi ser også de atletiske fotballspillerne i VM. De er sterke, de er hurtige, smidige og forflyttingene er raske.

Din vurdering: er Norge langt unna de beste i verden?

Kollektivt er Norge på høyden med de fleste land. De har en god struktur. Jeg tror av vi må bli enda bedre individuelt. Da tenker jeg på eksempelvis pasningsferdigheten. Herunder ligger det posisjonering, kroppsstilling og overblikk. Bedre 1v1 ferdigheter offensivt. Det å kunne dra av motspiller og angripe rom. Bli bedre i mellom linjene (operere i trange rom). Det å beskytte og komme seg fri med ballen er også individuelle angrepsteknikker som bør forbedres. Jeg tenker også at en må søke å utvikle spillernes forståelse for spillet. Her har vi mye å gå på i Norge!

Ørn fremover: det var en god avslutning av vårsesongen – vi slipper inn få mål, er stødige bakover – men vi scorer litt lite. Er det en tendens som vil fortsette – eller har dere jobbet konkret med det å komme oftere i gode avslutningsposisjoner?

Etter vårsesongen sitter vi igjen med 9 poeng. Det føler vi er litt lite med tanke på hvordan vi har fremstått. Vi har hatt en god struktur defensivt. Det var også bra progresjon i utviklingen av det offensive spillet i løpet av vårsesongen. Vi sitter likevel igjen med at vi skaper for få sjanser, og dermed scorer for lite mål. Vi har i denne lange treningsperioden jobbet mye med å utvikle angrepsspillet. Hvordan skape flere avslutningsmuligheter og samtidig bli mer effektive i avslutningene.

Hva kan vi forvente oss av Ørn i høstsesongen?

Vi ønsker fortsatt å utvikle det offensive spillet vårt. I hverdagen jobber vi med å påvirke spillernes forståelse for spillet. Det å skape en felles forståelse hos spillerne, for hvordan vi skal angripe, står sentralt i treningsarbeidet. Og blir en bedre her vil vi forhåpentligvis vinne flere fotballkamper.

Det er økt oppmerksomhet knyttet til samarbeidet med RBK – i media og i omgivelsene rundt klubben – og helt sikkert også i klubben – hva vil det bety trøndersk fotball at vi kan få et damelag som spiller i svart og hvitt?

Det har vært mye oppmerksomhet knyttet til samarbeid med RBK nå i sommer. Jeg tenker at dette er positivt. Skal vi henge med i utviklingen må økonomien bli bedre. Forhåpentligvis vil et slik samarbeid bidra til at topplaget på damesiden i Trondheim blir mer attraktivt. Dersom økonomien blir bedre og spillerne kan få en bedre hverdag med toppfotballsatsing, er sjansene igjen større for at vi kan kjempe i toppen av norsk fotball. Trenden internasjonalt er slik at flere av toppklubbene starter damelag. Hvorfor skal vi ikke gjøre det i Norge?

Da er det bare å glede seg til at fotballen igjen ruller på Koteng Arena – og det er forhåpentligvis et nysgjerrig trøndersk publikum som oftere vil ta turen innom Ørns hjemmebane i kampene utover høsten! Vi ønsker alle velkomne til å bivåne de neste norske fotballstjernene på nært hold – og første mulighet er som sagt allerede onsdag 31.7 i cupen mot Fløya. Første hjemmekamp i Toppserien er lørdag 10. august.